Svampebob kommer!

Ingen ringere enn barnas Svampebob kommer til Beat for Beats studio fredag 2. november. Og innehaveren av Svampebobs norske stemme heter Trond Teigen. Han er i studio sammen med Henriette Myhre, Torgeir Reiten og Ellen Dorrit Pedersen.

Torgeir Reiten, Ellen Dorrit Pedersen, Ivar Dyrhaug, Henriette Myhre og Trond Teigen

Fra v.: Torgeir Reiten, Ellen Dorrit Pedersen, Ivar Dyrhaug, Henriette Myhre og Trond 'Svampebob' Teigen

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Se hele sendingen i Nett-TV!

Svampebob

Trond Teigen, Gisle Børge Styve og Henriette Myhre

Trond har en vakker stemme.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

På fredagens sending har vi besøk av selveste stemmen til Svampebob i studio. 

Svampebob er nok mer kjent for barna, men alle som våkner tidlig på lørdager og skrur på barne-TV og ser den lille gule svampen som bor i sjøen vet hvem vi snakker om.

Trond Teigen er også stemmen til Bjørnen i det blå huset og Alladin i Disney-filmen.

Han kom med plate for ett år siden. En engelsk komponist søkte på internett etter en ”ny Andrea Boccelli”, og plukket ut Tronds demo blant mange hundre. Dermed ble platen ”Distant shores” laget.

Fredag kveld er han på lag med vakre Henriette Myhre.

Andrew Sisters

Henriette Myhre

Utrolig utstråling.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Henriette har arbeidet profesjonelt som sanger siden 1996 med en rekke konserter og soloprosjekter, samt ved flere musikalske produksjoner ved teatre rundt om i Norge.

Hun var sist å se i rollen som "Lucy Brown" i Riksteatrets oppsettning av "Tolvskilingoperaen" i regi av Cathrine Telle. Hun har også vært med i "Evita", "Annie 2" og "Musical musikal".

Henriette er  med i trioen "Søstre i Ånden" som foruten henne selv består av Berte Synnøve Taraldsen og Hildegunn Coucheron. Disse damene har laget en hyllest-forestilling som heter "The Andrews Sisters". Ble du nysgjerrig kan du lese mere om de her: Søstre i ånden

Ønsker du å se mer til Henriette etter fredagens sending kan du se henne for fjerde året på rad avholde en "Eventyrlig Julekonsert" på Rica Hotel Klubben i Tønsberg i desember. Det gjør hun sammen med tenor Marius Roth Christensen. (Han fra Seigmen.)

Ellen Dorrit Pedersen

Ellen er i farta.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Diktbok

Ellen har gått på teaterhøyskolen hvor hun møtte sin makker for kvelden, Torgeir Reiten. De gikk i samme klasse i tre år så de skulle kjenne hverandre godt fra før.

Hun er også utdannet adjunkt, men brukte det meste av studietiden til musikk og sang.

Hun holder for tiden på å skrive diktbok sammen med to venninner. Boken har blitt til på bar så hva som kommer ut av det prosjektet skal bli spennende å se.

Ellen har en nydelig stemme og testes i denne gangen i musikkunnskap sammen med Torgeir. 

Kiss

Torgeir Reiten

Kizz?

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Torgeir gikk på teaterhøyskolen fra 2002 til 2005. Han hadde egentlig ikke tenkt å søke fordi han skulle jo bli rockeartist,  men så spilte han mot skuespiller Reidar Sørensen i spelet ”Barbara Arbutnot, frua på Elverhøi” på Sundalsøra, og fikk veldig mye skryt av han.

Reidar Sørensen sa at han mente Torgeir burde søke på teaterhøyskolen. Dermed søkte Torgeir, og kom inn. Så i alle fall for en stund er rockekarrieren lagt på hylla.

Torgeir liker tung musikk og forteller at det var stort å se Metallica i 2004, og da han var liten gutt var Kiss de store heltene.

Når det gjelder inspirasjonskilder sier Torgeir dette: - Gene Simmons er en av mine inspirasjonskilder fordi han er ukonvensjonell og er seg selv uten å bry seg om andre.

Han er for tiden ansatt på Trøndelag teater og spiller i høst i stykket ”Ingen nordmenn savnet” som er en fremtidsmusical skrevet av Marianne Meløy og Stian Hovland Pedersen.

Gene Simmons er en av mine inspirasjonskilder fordi han er ukonvensjonell og er seg selv uten å bry seg om andre.

Torgeir Reiten

Kulturstrøm