Hopp til innhold

Ikke helt som forventet for «Ingen grenser»

Det var store forventninger knyttet til den nye sesongen av «Ingen grenser», som i år sendes på TV 2. I går hadde premieren 344.000 seere, en del lavere enn det programkonseptet har hatt tidligere.

Ingen grenser sesong 3

Odd-Bjørn Hjelmeset (t.h.) sammen med gjengen fra Ingen Grenser under TV2s høstlansering. (F.v.) Johan Christian Fjeldal, Kristine Thorund Lund, Camilla Rambø og Hein Anders Kvalheim i front.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

I går var det duket for tredje sesong av realityprogrammet «Ingen grenser», serien hvor 11 deltakere med funksjonsnedsettelser skal på ekspedisjon med den tidligere langrennsløperen Odd-Bjørn Hjelmeseth. Målet for denne turen er toppen av Norges tredje største isbre, Folgefonna.

Programmet som de to forhenværende sesongene har blitt sendt på NRK, hadde sin premiere på TV 2 i går med et seertall på 344.000 i snitt. På det meste hadde programmet opp mot 400.000 seere.

– Hadde fortjent bedre

Aller første sesong av programmet debuterte med et seertall på over millionen i 2010, med 1.064.000 seere. I sesong to, som ble sendt to år senere, satte programmet seerrekord med hele 1.284.000 seere, og ble med det Norges mest sette program.

Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, mener «Ingen grenser» hadde fortjent flere TV-seere.

– Vi er litt overrasket over seertallene. Med dobbel sekser i VG og Dagbladet, i tillegg til enorm «buzz» før og mens programmet gikk, hadde «Ingen grenser» absolutt fortjent flere seere, sier Dahl til NRK.no.

Han fulgte de sosiale mediene underveis i sendingen, og forteller at programmet fikk oppsiktsvekkende gode tilbakemeldinger.

Vanskelig å innarbeide på ny kanal

Han mener det blir feil å sammenligne seertallene programmet hadde på NRK, med seertallene de hadde i går.

– «Ingen grenser» gikk prime time på søndager de forrige sesongene, og onsdager klokka åtte på TV 2 har historisk hatt veldig lav seeing, sier Dahl.

Likevel har det ikke vært aktuelt å sende programmet en annen dag.

– Vi er avhengige av å bygge alle dager på TV 2. Søndag sender vi reprise av programmet, og jeg er helt sikker på at den vil få gode seertall. Vi får ta en endelig konklusjon etter søndag, og se hvilken effekt det vil ha inn mot neste ukes episode, sier Dahl.

Han mener at selv om «Ingen grenser» er et etablert konsept, kan det ta tid å innarbeide på en ny kanal.

Skuffende

Morten Wiberg

Morten Wiberg i mediebyrået Carat er skuffet over seertallene til Ingen grenser.

Foto: Carat Norge

I alt skal TV 2 sende 10 programmer av ekspedisjonen. TV-ekspert i mediebyrået Carat, Morten Wiberg, har tidligere uttalt til Nettavisen at TV 2 er inne i en dårlig periode. Han mener han kanalen trenger hjelp for å få et løft.

– Dette synes jeg var litt skuffende. Vi snakker om et program som har hatt opp imot én million seere på søndagene på NRK. Programmet har også fått svært gode kritikker, sier Wiberg til Nettavisen.

Han tror «Stjernene på slottet» kan ha litt av skylden. Forrige onsdag hadde programmet 216.000 seere. Nå håper han på bedre dager for «Ingen grenser».

– Vi får gi programmet litt tid å se om det tar seg opp. «Stjernene på slottet» har nok ødelagt litt for TV 2 i dette tidsrommet, sier Wiberg.

Roser deltagerne

Odd-Bjørn Hjelmeseth hadde ingen forventning i forkant, og hva han synes om seertallene har han ingen formening om.

– Jeg er opptatt av at ekspedisjonen jeg var på med de 11 deltakerne var fantastisk bra, og utrolig givende på alle måter. Det er det jeg konsentrerer meg om, men jeg håper folk synes det er flott å se på, sier Hjelmeseth til NRK.no.

Nå roser han deltakerne for innsatsen.

– De er helt fantastiske. De har en stå på-vilje, et vanvittig mot, og en eventyrlyst til å nå målet. Jeg er stum av beundring, sier den tidligere langrennsløperen, og legger til:

– Det er mye blod, slit og tårer. Jeg tror seerne kommer til å glede seg over, og bli imponert over deltakerne. Det kommer mye moro, latter og smil. Det er hardt og brutalt, men likevel er deltakerne strålende fornøyd.

Kulturstrøm

  • Også Nederland sier nei til TikTok

    Nederlandske embetsmenn vil snart ikke lenger få bruke den kinesiskeide appen TikTok på jobbtelefonene sine. Det opplyste det nederlandske innenriksdepartementet tirsdag, etter lignende avgjørelser fra andre europeiske land, deriblant Norge.

    TikTok
  • Justisdepartementet fraråder TikTok på tjenestetelefoner

    Justis- og beredskapsdepartementet fraråder Tiktok og Telegram på tjenestetelefoner i departementene etter en vurdering fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

    – Jeg støtter NSMs vurdering. Derfor kommer Justis- og beredskapsdepartementet i dag til å sende brev til alle departementer der vi fraråder å ha Tiktok og Telegram på tjenesteenheter. Dersom det er tjenstlig behov for å ha disse appene, bør det være på en egen enhet som ikke er tilknyttet virksomhetens digitale systemer, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), i en pressemelding.

    Hun mottok NSMs vurdering mandag.

    Tiktok er kinesisk-eid, mens Telegram har russiske eiere.

    TikTok
    Foto: LOIC VENANCE / AFP