Susan Boyle sjokkerte alle

På under en uke har Susan Boyle gått fra å synge i det lokale kirkekoret til å bli en verdenskjent sanger som blir invitert til Oprah Winfrey.

Susan Boyle
Foto: Scanpix/AP

Da Susan stod på scenen for å fremføre "I Dreamed a Dream" fra musikalen "Les Miserables" i TV-programmet "Britain's Got Talent", himlet dommerne og publikum med øynene.

Sett av nesten 19 millioner

Når hun sa at hun ville bli en profesjonell sanger, var det ingen som trodde at det noensinne ville komme til å skje.

Men så begynte Susan å synge, og dommerne fikk hakeslepp.

Susan Boyle
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nett-TV: Kirkesangeren som sjarmerte verden.

Hennes berømmelse har nådd ekstreme høyder etter at klippet av TV-opptredenen hennes ble lagt ut på nettstedet YouTube.

Nå har klippet blitt sett av nesten 19 millioner mennesker verden over.

YouTube: Se Susan Boyle fremføre "I Dreamed a Dream" (NRK er ikke ansvarlig for innholdet)

Har fått kjendisfans

Den 47 år gamle kvinnen, som sier hun aldri har blitt kysset, har i løpet av få dager fått verdensomspennende kjendisstatus og millioner av fans.

Nå strømmer fanbrevene inn fra hele verden. Blant hennes nye tilhengere er superstjerner som Demi Moore og Ashton Kutcher.

Boyle har blitt sammenlignet med den forrige vinneren av talentprogrammet, den operasyngende mobiltelefonselgeren Paul Potts.

Bookmakere har allerede Boyle som favoritt til å vinne konkurransen.

Kulturstrøm

 • Slåsskamp på klassisk konsert

  En dame som raslet med tyggegummipapir under de svakeste partiene i Mahlers 5. symfoni, forårsaket regelrett slåssing under en konsert i Malmö i helgen. En publikummer rev fra henne posen, noe som førte til at kvinnen slo til mannen. Deretter utviklet det seg til slåssing mellom flere personer, melder Helsingborgs Dagblad.

  Tyggegummi
  Foto: Colourbox
 • Lister opp #metoo i norsk musikkliv

  Nettsteder for musikk verden over er daglig fulle av navn på musikere og dirigenter som er anklaget eller har mistet jobben på grunn av upassende seksuell adferd. I Norge er det ganske stille om saken. Nå har magasinet musikkultur tatt for seg noen av de få sakene som er offentlig kjent i Norge.

  Norges musikkhøgskole advarte mot professor
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Cello-legendes kunst under hammeren

  Auksjonshuset Sotheby's selger den private samlingen til den sovjetrussiske cellisten Mstislav Rostropovitsj og hans kone, sopranen Galina Pavlovna Visjnevskaja. Samlingen inneholder russisk kunst, musikkinstrumenter, smykker og møbler. Paret samlet gjenstandene etter at de emigrerte fra Sovjetunionen i 1974. Auksjonen foregår i London i november.

  Rostropovitsj og Visjnevskaja
  Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV / Afp