Lag sursøte granskudd du også, men ikke ta skudden av denne grana. Det er nemlig London-grana...
Nannas kjøkken er Nanna Jacobsens enmannsfirma på Gran i Hadeland. Hun kom til Kjekstad gård som ung pike fra Østfold, og så hvilke muligheter gårdslivet på Hadeland ga.
Jacobsen var tidlig opptatt av norsk matkultur, noe hun mener er for lite ivaretatt i Norge, og tok i bruk naturen rundt gården. Dette bruker hun i maten.
Granskudd plukker hun tidlig på våren, og bruker det som tilsetning i kaker og brød.
Hun sylter skuddene så de holder seg utover vinteren.
Gjennom sitt engasjement farter hun landet rundt for og hjelpe unge folk på gårdene rundt omkring til å utvikle nye produkter basert på gammel mat tradisjon.
Nannas sursøte granskudd:
Eddik og sukker kokes opp.
Nyplukkede granskudd has i laken.
Så et oppkok igjen, dette has på tette glass og vips flott alternativ til sylteagurk!