NRK Meny
Normal

Supersalg for NRKs Superjul

- Vi har aldri solgt så mye av en plate på så kort tid før. Det er morsomt å se at det fortsatt fungerer med barnemusikk på CD.

Barnas superjul

Barnas Supershow blir til Barnas Superjul, og er superpopulære.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Barnas Superjul - albumet

Musikken til Barnas Superjul selger svært godt, før serien har startet på tv.

Foto: NRK

I desember er det Barnas Supershow som skal lage juleunderholdning for de minste tv-seerne på NRK. Barnas Superjul er juleutgaven av serien som gikk på lørdager i barne-tv tre sesonger, med stor suksess.

Selger fort

Platene som er gitt ut fra de tre sesongene har solgt til sammen over 34.000. Nå har musikken fra Barnas Superjul solgt over 33.000, før en eneste episode har gått på lufta.

- Vi har aldri solgt så mye av en plate på så kort tid før. Det er morsomt å se at det fortsatt fungerer med barnemusikk på CD, sier Petter Lassen-Urdahl hos Egmont Serieforlaget, som gir ut plata – til FaroJournalen .

Slår gamle storheter

Barnas Superjul slår til og med storheter som Thorbjørn Egner og Kaptein Sabeltann, som gis ut av samme forlag.

Men liknende etterspørsel har de aldri opplevd.

- Alle kjeder og grossister er med, det er ingen som ikke har tatt den inn. Det inkluderer også bokhandel, leketøy og klubber. Platebutikkene står for litt over en tredel, men jeg tror det er salgskanalen som kommer til å vokse mest, selv om alle kjedene har tatt inn gode volumer.

- Nå må vi se an hvordan salget går ut av butikk før vi bestemmer oss for hvor mye mer vi skal trykke opp, sier Larssen-Urdal videre.

Kulturstrøm

  • Norges souldronning samler trådene

    I snart 20 år har Beady Belle jazzet opp det norske konsertpublikummet med musikken sin. Nå nøster Beate Slettevold Lech sammen alle sine musikalske inspirasjonstråder på en ny plate. Her ser du henne og bandet live i NRK Spillerom