Dette trenger du
ca. 750 g strimlet svinekjøtt eller oksekjøtt
1 boks kesam
1 rødløk,finhakket eller knust i hurtigmikser
2 hvitløksfedd,finhakket
3 ss ketchup
3 ss chilisauce
1 ss worcestershire sauce
2 ts eple eddik
1 dasj Tabasco,kan sløyfes
2 ss vann
4 stk. Liba brød, Pita brød eller wraps
blandet salat
tomat, agurk, vårløk, mais, rødløk etter ønske
salt, pepper, paprikapulver og gjerne friske urter
olje til steking
noen dråper sitronsaft
Slik gjør du
Fres løken over middels varme i ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og fres videre i 1 minutt.
Ha i ketchup, chilisauce, worcestershire sauce, eddik, tabasco og vann. La det småkoke under stadig omrøring i
ca. 5 minutter eller til sausen tykkner. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek det raskt i en varm panne.
Stek det i to omganger hvis pannen er liten. Trekk pannen til side og hell over sausen, bland godt.
Varm brødene og fordel kjøttet. Legg på grønnsaker og salat etter ønske. Smak kesamen til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett gjerne hakket hvitløk. Ha litt dressing over grønnsakene og topp med evt. urter og dryss over litt paprikapulver.
Rull sammen og server.