NRK Meny
Normal

Super-Mario som symfoni

Folk går bananas når Mario kommer på skjermene mens symfoniorkesteret spiller musikken.

Play-symphoni
Foto: play-symphoni.com

Det er noe helt annet enn en vanlig symfoni, og publikum lar seg begeistre, sier Bergvang.

Uvant, men stilig

- Først skjønte jeg ikke bæret når jeg fikk spørsmål om å fremføre TV-spillmusikk, men etterhvert som jeg fikk notene syns jeg det virket veldig spennende, sier pianist Steffen Horn.

- Det har jo vært en trend en stund at seriøse orkestre fremfører filmmusikk, men dette med dataspillmusikk er jo ekstra kult, sier han.

Play symphoni

Ny opplevelse for musikkinteressert: Dataspillmusikk fremført av symfoniorkester.

Foto: play-symphoni.com

Videoskjermer og symfoniorkester

- Det hele er satt sammen til et spektakulært show, med 53 musikere og et kor på 30 personer. Det er satt opp store skjermer som viser originalbildene fra TV-spillene, og de er synkronsiert med musikken fra synfoniorkesteret, forteller Thomas Bergvang.

Hør musikken og intervjuene her!

- På konserten vil publikum få høre alt fra de gode gamle spillene som Donky Kong og Super Mario, til nye spill som World of Warcraft.

Kulturstrøm

  • Jobbar mot neste års festival

    Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.