Super-Mario som symfoni

Folk går bananas når Mario kommer på skjermene mens symfoniorkesteret spiller musikken.

Play-symphoni
Foto: play-symphoni.com

Det er noe helt annet enn en vanlig symfoni, og publikum lar seg begeistre, sier Bergvang.

Uvant, men stilig

- Først skjønte jeg ikke bæret når jeg fikk spørsmål om å fremføre TV-spillmusikk, men etterhvert som jeg fikk notene syns jeg det virket veldig spennende, sier pianist Steffen Horn.

- Det har jo vært en trend en stund at seriøse orkestre fremfører filmmusikk, men dette med dataspillmusikk er jo ekstra kult, sier han.

Play symphoni

Ny opplevelse for musikkinteressert: Dataspillmusikk fremført av symfoniorkester.

Foto: play-symphoni.com

Videoskjermer og symfoniorkester

- Det hele er satt sammen til et spektakulært show, med 53 musikere og et kor på 30 personer. Det er satt opp store skjermer som viser originalbildene fra TV-spillene, og de er synkronsiert med musikken fra synfoniorkesteret, forteller Thomas Bergvang.

Hør musikken og intervjuene her!

- På konserten vil publikum få høre alt fra de gode gamle spillene som Donky Kong og Super Mario, til nye spill som World of Warcraft.

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC