Hopp til innhold

Sunniva har opplevd alt en belieber drømmer om

For en ekte belieber er det fem ting som virkelig gjelder. 17 år gamle Sunniva Østbø har opplevd alt, noe hun beskriver som «Bieber-flaks».

Sunniva Østbø er belieber

Sunniva Østbø har vært på flere konserter, og møtt Justin Bieber. Men den største opplevelsen var da hun fikk være hans «One less lonely girl» i 2010.

Foto: Elise Hellem Ratvik/privat / NRK/privat

Sunniva Østbø ble fan av Justin Bieber for over tre år siden, og i 2010 så hun han på en konsert for første gang. Ikke nok med det, hun ble også valgt ut til å bli Biebers «One less lonley girl», eller OLLG som beliebere ofte kaller det.

– Jeg har nok hatt en del «Bieber-flaks», sier hun til NRK.no.

For en ekte belieber er det er nemlig fem ting som settes høyt, og Sunniva har opplevd alt.

  1. Å bli hans «One less lonely girl», den ene jenta som får komme opp på scenen under konsert.
  2. Å møte Justin, for eksempel på meet and greet.
  3. Å være på Justin Bieber-konsert
  4. Å bli fulgt av ham på Twitter
  5. Å få en direktemelding fra ham på Twitter.

– En sinnssyk følelse

Sangen «One less lonley girl» er fra Justin Biebers første plate, EP-en «My World». Når han synger låta på konserter, kommer en utvalgt jente fra salen opp på scenen, mens Bieber avslutter låta til henne.

– Jeg visste hva OLLG var, men jeg hadde ingen tro på at jeg skulle bli det noen gang, sier Sunniva, som var på sin første konsert i Little Rock i Arkansas da hun fikk drømmen oppfylt.

Hun ble valgt ut av crewet til Bieber, og ble med bak scenen. Under låta kom danserne og hentet henne, og Sunniva ble plasser på en krakk mens Bieber sang til henne.

– Det var en helt sinnssyk følelse. Før jeg kom ut på scenen tenkte jeg at jeg ikke måtte gjøre noe dumt, som å besvime eller hyle og skrike opp i ansiktet hans. For det hadde vært kjempepinlig, sier hun.

Det skjedde ikke noe galt, og Sunniva klarte å nyte øyeblikket hun fikk sammen med idolet på scenen.

– Det var helt fantastisk!

(Saken fortsetter etter bildet)

Sunniva er One less lonely girl

Her får Sunniva blomster av Justin Bieber på scenen.

Foto: Privat

Møtte han igjen med litt flaks

Etter opplevelsen har Sunniva vært på Bieber-konsert ytterligere fire ganger. I Danmark i 2011, i Oslo i fjor, og to ganger i USA i høstferien 2012. I Danmark var hun igjen heldig og møtte han.

– På den tiden solgte de ikke meet and greet-billetter, man kunne bare vinne møter gjennom konkurranser. Jeg og to venninner lagde en film, og det endte med at vi vant, sier hun.

Uheldigvis var det bare to fra bidraget som skulle møte Bieber, og det ble de to venninnene til Sunniva. Men på konsertdagen klarte de å overtale vaktene til at alle tre jentene kunne komme inn siden de lagde videoen sammen.

De møtte Bieber, og fikk tatt et bilde. Sunniva forteller at meet and greet-møtene er veldig korte, og synes ikke noe om at man nå kan kjøpe dem.

– Jeg synes ikke man skal kunne kjøpe møtene, de burde heller hatt det som før, da det var konkurranser, sier hun, og mener det hadde vært mer rettferdig for alle, sier hun.

Blokkerte Bieber på Twitter

I tillegg til å både ha vært «One less lonley girl» og vært på meet and greet, har Sunniva også fått Justin Bieber til å følge henne på Twitter. Bieber har 37 millioner følgere, og følger selv rundt 123.000 fans.

– Jeg fulgte han på Twitter med en gang jeg ble fan, og etter noen uker fulgte han meg tilbake. Da hadde han under en million følgere, så det var mye lettere, sier hun.

Dagen før konserten i Little Rock i 2010 var the en del diskusjoner blant belieberne på Twitter, der noen mente at Justin Bieber hadde vært frekk på en meet and greet.

– Jeg sendte han en direktemelding der jeg sa at noe sånt som at han ikke skulle bry seg og at «we love you anyway» eller noe. Og så fikk jeg svar tilbake «Thank you». Det var så stort, og jeg var så gira! Han la merke til meg, sier Sunniva.

Selv om hun har hatt mye «Bieber-flaks», har hun også vært litt uheldig. For et par måneder siden skulle hun sende en ny direktemelding til Bieber.

– Jeg klarte å blokkere han ved et uhell! Og det som skjer da, er at han automatisk unfollower deg. Jeg var så skuffa, og det var så surt, sier hun.

– Er ikke glade på andres vegne

Sunniva har, som andre norske beliebers, opplevd å få meldinger fra beliebers som er sjalu på det hun har opplevd.

– På Twitter blir folk veldig misunnelige. Etter at jeg møtte Justin i Danmark skrev jeg det på Twitter, og da var det mange som mente at jeg ikke fortjente det, sier hun.

Ifølge Norges største Bieber-blogg, Jdbnorway.blogg.no, er det flere norske fans som har satt seg som mål å gjøre opplevelsen til de utvalgte OLLG-jentene i Norge så negativ som mulig.

«Tenk hvis det var deg som satt på den stolen og endelig fikk oppfylt din drøm, men det ble om til tidenes verste opplevelse, rett og slett fordi noen fjortisunger ikke tåler å være glad på andres vegne», skriver driveren av bloggen, Rano Akbar.

At noen er så sjalu og tenker på å ødelegge opplevelsen synes Sunniva høres helt forferdelig.

– Det er helt utrolig. Det virker som om norske beliebers ikke klarer å være glade på andres vegne. Jeg tror ikke det kunne skjedd i USA, sier hun.

Håper på mer flaks

Selv om Sunniva har opplevd alt det en belieber drømmer om, vil hun gjerne møte idolet igjen. Hun har diamond circle-billett til konserten på onsdag, og har dermed mulighet til å stå helt lengst frem ved scenen.

– Jeg kommer til å dra ut rett etter skolen, for jeg vil bare være der og føle på stemninga, sier hun.

Og selv om hun har møtt Justin Bieber to ganger før, skulle hun gjerne gjort det igjen.

– Det gjør litt vondt å vite at jeg ikke skal møte han denne gangen. Jeg håper flaksen fortsetter, sier hun

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober