Suksess for norsk virkelighet

Pamflettene «Mot normalt» av Bjørn Hatterud og «Eg snakkar om det heile tida» av Camara Lundestad Joof er nå trykket opp i tredje opplag. Samlagets serie med personlige betraktninger fra norsk samtid har fått gode kritikker og fått mye oppmerksomhet. Tema for flere er smerten ved å skille seg ut. Fem av bøkene i serien «Norsk røyndom» er kjøpt inn til bibliotekene i hele landet.

«Eg snakkar om det heile tida» av Camara Lundestad Joof
Foto: Samlaget

Kulturstrøm

 • Kulturminner på museum forfaller

  900 bygninger eid av norske museer har den dårligste tilstandsgraden bygninger kan ha. Det kommer fram i kulturrådets ferske museumsundersøkelse. Mange museer rapporterer at de trenger mer penger til å drive systematisk bygningsvern. Hva det vil koste å sette bygningene i stand er ikke presentert i rapporten.

  loft på Norsk Folkdemuseum
 • Møt heile Noregs fotballnerd

  Endre Synnes Hagerup som speler den fotballgale Nils i «Heimebane» sov over premierekvelden. Da han vakna var mobilen hans full av meldingar fra folk som hadde sett han på TV. Høyr intervjuet med han, og les saka om han her.

  Endre Synnes Hagerup
 • Fekting med lyssabel blir sport

  Det internasjonale fekteforbundet (FIE) har nå godkjent fekting med lyssabel som en offisiell konkurrerende sport. Lyssverdene kjent fra Star Wars-filmene, blir derfor en offisiell del av fektesporten, på lik linje med florett, sabel og kårde – de tre offisielle grenene innenfor fekting.

  This is a toy recreation of the Luke Skywalker and Darth Vader lightsaber duel as depicted on the or
  Foto: JD Hancock