NRK Meny
Normal

Suge Knight tiltalt for drap

Rap-mogulen risikerer livstid etter å ha kjørt på og drept en mann.

Marion "Suge" Knight

RISIKERER LIVSTID: En av vestkyst-rappens gudfedre, Marion «Suge» Knight er tiltalt for drap og drapsforsøk.

Foto: JIM RUYMEN / Reuters

Marion «Suge» Knight (49) – en av gangstarapens gudfedre, risikerer å havne bak lås og slå på livstid etter å ha kjørt ned to personer i Los Angeles torsdag i forrige uke.

En av dem døde, mens den andre ble hardt skadd, og politiet mener at handlingen skjedde med overlegg.

Mannen som var med på å starte opp plateselskapet Death Row Records er nå formelt tiltalt for drap, og han må møte for retten i et fengslingsmøte tirsdag. Kausjonen var satt til to millioner dollar, men ble trukket tilbake av frykt for at mannen med et langt kriminelt rulleblad skal betale seg ut og stikke av.

Suge Knight

RAPMOGUL: Her melder Marion «Suge» Knight seg for politiet etter at han i forrige uke ble etterlyst av politiet i Los Angeles.

Foto: Ap

– Rygget over ofrene

Suge Knight skal ha kranglet med to menn under innspillingen av spillefilmen «Straight Outta Compton», som skal skildre framveksten av pioner-hiphop-gruppa N.W.A. Senere skal Knight ha oppsøkt to menn og kjørt over dem med sin pickup. I løpet av få timer meldte han seg for politiet etter først å ha blitt etterlyst.

Advokaten har forklart at Knight ble angrepet av flere menn og at han ved et uhell kjørte over ofrene da han forsøkte å komme seg unna.

Suge Knight og Tupac Shakur

VESTKYST: Suge Knight og Tupac Shakur avbildet sammen i 1996, kun en måned før sistnevnte ble skutt og drept. Knight var sentral i øst-vest-krigen på den amerikanske hip hop-scenen.

Foto: FRANK WIESE / AP

Politiet har derimot forklart til Los Angeles Times at Knight ikke bare kjørte over ofrene, men også rygget over dem etterpå.

Den drepte er Terry Carter (55), en grunnlegger av et lokalt plateselskap, mens den skadde er en 51 år gammel skuespiller. Han skal ikke være livstruende skadd, ifølge The Guardian.

Rulleblad

Suge Knight startet Death Row Records sammen med rapperen og produsenten Dr. Dre tidlig på 1990-tallet. Plateselskapet bidro til at artister som Snoop Dogg og Tupac Shakur, foruten nevnte Dr. Dre, ble superstjerner.

Knight har vært i en lang rekke tilfeller av klammerier med loven, og sto sentralt under den til dels voldelige konflikten mellom øst- og vestkyst-hiphop på 1990-tallet. Under en musikkprisutdeling i fjor ble han skutt seks ganger.

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.