NRK Meny
Normal

Sugardating-plakaten fjernes fra gatene

Men selskapet Rich Meet Beautiful vil fortsatt drive markedsføring for «sugardating». – Denne typen dating er ikke ulovlig, sier administrerende direktør Sigurd Vedal.

Sugar daddy

ULOVLIG REKLAME: Ifølge Forbrukerombudet er denne reklamen ulovlig. Nå vil selskapet Rich Meet Beautiful lage en ny markedsføringsstrategi.

Foto: Ulrikke Halvorsen

– I utgangspunktet ønsker vi ikke å provosere eller å bryte lover. Så nå tar vi en pause mens vi jobber med nye markedsføringskonsepter, sier Sigurd Vedal, administrerende direktør i datingselskapet Rich Meet Beautiful.

Tidligere i høst vakte en reklame i Oslo sterke reaksjoner. Reklamen som viser et nærbilde av bryster, kombinert med teksten «Hei studenter! 0 i studielån? Date en sugar daddy!», ble kjørt rundt med bil hovedstadens gater.

Såkalt «sugar dating» går ut på å koble unge og vakre med eldre og mer velstående personer.

Eter flere klager konkluderte Forbrukerombudet med at reklamen er ulovlig.

– Fullt lovlig dating

Vedal forteller at han har brukt helgen til å diskutere saken med sin advokat. Etter det konkluderte han at reklamen skulle fjernes.

For selv om reklamen som ble rullet rundt i Oslos gater vekket sterke reaksjoner, så vil Vedal fortsatt jobbe med «sugardating»-konseptet.

– Det er fullt lovlig for voksne menn eller kvinner å date hvem de vil, også rike menn eller kvinner. Vi kommer til å bruke det som utgangspunkt i arbeidet fremover. Vi er en datingside for såkalte «sugar babies» og rike menn og kvinner, sier Vedal.

Direktøren sier til NRK at selskapet har som mål å bli Norges største datingside.

– Men vi skal forsøke å tydeliggjøre markedsføringen vår slik at den ikke oppfattes kjønnsdiskriminerende, sier Vedal.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK