NRK Meny
Normal

Sugardating-plakaten fjernes fra gatene

Men selskapet Rich Meet Beautiful vil fortsatt drive markedsføring for «sugardating». – Denne typen dating er ikke ulovlig, sier administrerende direktør Sigurd Vedal.

Sugar daddy

ULOVLIG REKLAME: Ifølge Forbrukerombudet er denne reklamen ulovlig. Nå vil selskapet Rich Meet Beautiful lage en ny markedsføringsstrategi.

Foto: Ulrikke Halvorsen

– I utgangspunktet ønsker vi ikke å provosere eller å bryte lover. Så nå tar vi en pause mens vi jobber med nye markedsføringskonsepter, sier Sigurd Vedal, administrerende direktør i datingselskapet Rich Meet Beautiful.

Tidligere i høst vakte en reklame i Oslo sterke reaksjoner. Reklamen som viser et nærbilde av bryster, kombinert med teksten «Hei studenter! 0 i studielån? Date en sugar daddy!», ble kjørt rundt med bil hovedstadens gater.

Såkalt «sugar dating» går ut på å koble unge og vakre med eldre og mer velstående personer.

Eter flere klager konkluderte Forbrukerombudet med at reklamen er ulovlig.

– Fullt lovlig dating

Vedal forteller at han har brukt helgen til å diskutere saken med sin advokat. Etter det konkluderte han at reklamen skulle fjernes.

For selv om reklamen som ble rullet rundt i Oslos gater vekket sterke reaksjoner, så vil Vedal fortsatt jobbe med «sugardating»-konseptet.

– Det er fullt lovlig for voksne menn eller kvinner å date hvem de vil, også rike menn eller kvinner. Vi kommer til å bruke det som utgangspunkt i arbeidet fremover. Vi er en datingside for såkalte «sugar babies» og rike menn og kvinner, sier Vedal.

Direktøren sier til NRK at selskapet har som mål å bli Norges største datingside.

– Men vi skal forsøke å tydeliggjøre markedsføringen vår slik at den ikke oppfattes kjønnsdiskriminerende, sier Vedal.