Sugardating-plakaten fjernes fra gatene

Men selskapet Rich Meet Beautiful vil fortsatt drive markedsføring for «sugardating». – Denne typen dating er ikke ulovlig, sier administrerende direktør Sigurd Vedal.

Sugar daddy

ULOVLIG REKLAME: Ifølge Forbrukerombudet er denne reklamen ulovlig. Nå vil selskapet Rich Meet Beautiful lage en ny markedsføringsstrategi.

Foto: Ulrikke Halvorsen

– I utgangspunktet ønsker vi ikke å provosere eller å bryte lover. Så nå tar vi en pause mens vi jobber med nye markedsføringskonsepter, sier Sigurd Vedal, administrerende direktør i datingselskapet Rich Meet Beautiful.

Tidligere i høst vakte en reklame i Oslo sterke reaksjoner. Reklamen som viser et nærbilde av bryster, kombinert med teksten «Hei studenter! 0 i studielån? Date en sugar daddy!», ble kjørt rundt med bil hovedstadens gater.

Såkalt «sugar dating» går ut på å koble unge og vakre med eldre og mer velstående personer.

Eter flere klager konkluderte Forbrukerombudet med at reklamen er ulovlig.

– Fullt lovlig dating

Vedal forteller at han har brukt helgen til å diskutere saken med sin advokat. Etter det konkluderte han at reklamen skulle fjernes.

For selv om reklamen som ble rullet rundt i Oslos gater vekket sterke reaksjoner, så vil Vedal fortsatt jobbe med «sugardating»-konseptet.

– Det er fullt lovlig for voksne menn eller kvinner å date hvem de vil, også rike menn eller kvinner. Vi kommer til å bruke det som utgangspunkt i arbeidet fremover. Vi er en datingside for såkalte «sugar babies» og rike menn og kvinner, sier Vedal.

Direktøren sier til NRK at selskapet har som mål å bli Norges største datingside.

– Men vi skal forsøke å tydeliggjøre markedsføringen vår slik at den ikke oppfattes kjønnsdiskriminerende, sier Vedal.

Kulturstrøm

  • Banksy tapte varemerketvist

    Banksy tapte en varemerketvist fordi han ikke selger varer prydet «Love Is In the Air», et motiv som første gangen var å se på en vegg i Jerusalem i 2005. Det viser en maskert mann som kaster en bukett med blomster. Banksy varemerkebeskyttet motivet i 2014. Men EUs immaterialrettskontor (EUIPO) avslår nå å gi det beskyttelse, melder BBC.

    Banksy sitt "Love Is In the Air"
    Foto: Alessandra Tarantino / NTB
  • Vil støtte musikkscenen i Beirut

    Festivalen Oslo World er oppretter et fond som skal bidra til gjenreisningen av Beiruts musikkscene. Dermed vil årets festival åpnes med en solidaritetskonsert 27. oktober, der artister som Frida Ånnevik, Unge Beirut, Moddi, Gekko Fattal, Trygve Seim, Frode Haltli, KORK kvintett, Inger Hannisdal og Majaz medvirker.