Sugardating-plakaten fjernes fra gatene

Men selskapet Rich Meet Beautiful vil fortsatt drive markedsføring for «sugardating». – Denne typen dating er ikke ulovlig, sier administrerende direktør Sigurd Vedal.

Sugar daddy

ULOVLIG REKLAME: Ifølge Forbrukerombudet er denne reklamen ulovlig. Nå vil selskapet Rich Meet Beautiful lage en ny markedsføringsstrategi.

Foto: Ulrikke Halvorsen

– I utgangspunktet ønsker vi ikke å provosere eller å bryte lover. Så nå tar vi en pause mens vi jobber med nye markedsføringskonsepter, sier Sigurd Vedal, administrerende direktør i datingselskapet Rich Meet Beautiful.

Tidligere i høst vakte en reklame i Oslo sterke reaksjoner. Reklamen som viser et nærbilde av bryster, kombinert med teksten «Hei studenter! 0 i studielån? Date en sugar daddy!», ble kjørt rundt med bil hovedstadens gater.

Såkalt «sugar dating» går ut på å koble unge og vakre med eldre og mer velstående personer.

Eter flere klager konkluderte Forbrukerombudet med at reklamen er ulovlig.

– Fullt lovlig dating

Vedal forteller at han har brukt helgen til å diskutere saken med sin advokat. Etter det konkluderte han at reklamen skulle fjernes.

For selv om reklamen som ble rullet rundt i Oslos gater vekket sterke reaksjoner, så vil Vedal fortsatt jobbe med «sugardating»-konseptet.

– Det er fullt lovlig for voksne menn eller kvinner å date hvem de vil, også rike menn eller kvinner. Vi kommer til å bruke det som utgangspunkt i arbeidet fremover. Vi er en datingside for såkalte «sugar babies» og rike menn og kvinner, sier Vedal.

Direktøren sier til NRK at selskapet har som mål å bli Norges største datingside.

– Men vi skal forsøke å tydeliggjøre markedsføringen vår slik at den ikke oppfattes kjønnsdiskriminerende, sier Vedal.

Kulturstrøm

 • Utelivsbransjen vil ha dato for åpning

  Utelivsbransjen er skuffet etter at regjeringen heller ikke i dag kom med en dato for det siste steget i gjenåpningsplanen av Norge.

  Utelivet må fortsatt forholde seg til avstandsregler, hvor mange gjester de kan ha og kortere åpningstider.

  – Vi forventet lettelser og en dato å forholde oss til. Det er ekstremt lite forståelse for denne bransjen her. Smittevernkravene vi har nå tilhører fortiden, sier Jon Terje Johnsen, daglig leder for restauranten og konsertstedet Foyn i Tønsberg.

  Også ved Ibsenhuset i Skien hadde de håpet på lettelser. Der har de regelen om en meter avstand og maksimalt halvfulle saler.

  – Alle andre aktører i samfunnet er gang. Vi håper sårt at vi også får dato for åpning, sier Helle Kasin hos Ibsenhuset.

  Helseminister Bent Høie sier en konkret dato er for risikabelt å gi fordi korona-dataene kan endre seg fortløpende.

  Ibsenhuset i Skien
  Foto: Richard Aune / NRK
 • Aschehougprisen til Karin Haugane

  Aschehougprisen for 2021 tildeles lyrikeren Karin Haugane (71). Prisen tildeles norske forfattere som en ærespris uten hensyn til hvilket forlag de er knyttet til. Haugane debuterte i 1989 med diktsamlingen «Rester av glemsel». Hun er også oversetter, og har blant annet oversatt Arthur Rimbaud til norsk.