Hopp til innhold

Dansen til Subwoolfer går viralt – Lær deg dansen her

Influenser Anna Rasmussen og datteren har kastet seg på Subwoolfer-trenden. Medieforsker Gry Cecilie Rustad mener sosiale medier har stor innflytelse på hva som blir populært.

Subwoolfer på TikTok

Subwoolfer-dansen går viralt. Nå vil alle lære seg dansen.

Foto: Privat / Privat

I vinterferien har de satt høyttalerne på full guffe for å lære seg Subwoolfer-dansen.

– Jeg synes det er gøy å se hvor fort barn kan lære seg nye ting, men jeg sliter fortsatt med å få dansen til å sitte, sier blogger og influenser Anna Rasmussen.

Så nå i vinterferien er det full dansetrening på fjellet. De siste ukene har datteren Michelle danset mye med vennene sine, og nå skal trinnene læres bort til mor.

– Første gang jeg så Subwoolfer på TV, danset jeg og en venninne foran TV-en. Allerede da prøvde jeg å lære meg dansen, sier Michelle (10).

Subwoolfer – Michelle Rasmussen.

Subwoolfer er blitt en hit på TV, men også på nett. Anna og Michelle er blant mange som har tatt dansefoten fatt og lært seg bevegelsene til de gule ulvene.

Lær deg dansen nederst i saken.

Viktigheten av sosiale medier for TV

Gry Cecilie Rustad

Medieforsker Gry Cecilie Rustad.

Foto: Synne Lykkebø Hafsaas

Gry Cecilie Rustad er medieforsker og har forsket på TV-serier. Hun mener sosiale medier har blitt viktig for TV-underholdning i Norge.

– Det er utvilsomt at TikTok og sosiale medier har stor innflytelse på hva som blir populært. TikTok er spesielt viktig for musikk og dans, og man ser ofte at det er sanger eller danser som går viralt der, som Bruno sangen i Encanto.

– Det er nok denne effekten man ser med Subwoolfer, sier Gry Cecilie Rustad.

Knut Kristian Hauger, Kampanje

Knut Kristian Hauger, Kampanje

Foto: Kampanje

Også Knut Kristian Hauger, som er ansvarlig redaktør og daglig leder i tidsskriftet Kampanje, synes MGP-vinnerne har vært smarte.

Skal MGP være aktuelt og relevant for de unge, må innholdet også leve på TikTok. Det tror jeg mange artistene har skjønt, og jeg vil tippe flere av dem bruker plattformen, sier han.

@svalestad99

"And before that 🐺 eats my 👵🏼 Give that 🐺 a 🍌" 🎤: @subwoolfer #givethatwolfabanana #theyumyumchallenge #nrkmgp #eurovison #norge

♬ Give That Wolf A Banana - Subwoolfer

Kreves litt trening

– Det kreves litt trening for å lære dansen, men etter å ha prøvd noen ganger, sitter den, sier Michelle.

Hun har fulgt med på MGP, og gleder seg til de skal stå på scenen i Torino.

– Det er veldig gøy at de vant! Jeg liker godt å se Eurovision, og skal selvsagt følge med i år også!, sier Michelle.

Lær deg Subwoolfer-dansen step by step.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.