NRK Meny
Normal

Stuntmann døde under innspilling av «Walking Dead»

En stuntmann døde etter å ha pådratt seg alvorlige skader under produksjonen av TV-seriens åttende sesong i Atlanta.

Zombies

THE WALKING DEAD: AMC har stanset produksjonen av serien midlertidig.

Foto: John Bazemore / AP

John Bernecker (33) mistet livet da han falt ned seks meter og slo hodet i et betonggulv under innspillingen av en scene, melder BBC.

Hendelsen fant sted på onsdag, og AMC Networks uttalte da at de ville stoppe produksjonen midlertidig.

– Vi er svært lei oss for at Bernecker ble skadet under inspillingen, skrev AMC i en uttalelse, før Berneckers død ble bekreftet.

Ifølge BBC døde Bernecker onsdag kveld av alvorlige hodeskader som følge av fallet.

Stuntmannen har tidligere spilt i filmer som, «Black Panther», «Logan: The Wolverine», og den nyeste versjonen av «Fantastic Four».

Laster Twitter-innhold

«Twilight»-stjernen, Kellan Lutz omtaler Bernecker som en av de mest talentfulle stuntmennene han noen gang har jobbet med, på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Mens «Walking Dead»-skuespilleren Lauren Cohan ber fansen om å be for stuntmannen og hans etterlatte.

Laster Twitter-innhold

TV-seriens produsent, Gale Anne Hurd, tvitret at hele produksjonen ber for Berneckers familie, venner og kollegaer.

Laster Twitter-innhold

«The Walking Dead» er en amerikansk dramaserie som har gått på AMC siden 2010. Serien handler om en liten gruppe overlevende etter en «zombieapokalypse», som søker etter trygghet.

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix