Hopp til innhold

Studio Sokrates nyttårspesial

Dutch Schulz var mafiaboss og notorisk gangster. Men han elsket jazz og var spesielt begeistret for Louis Armstrong.

Studio Sokrates i New York, høsten 2006: Lars Nilsen, Knut Borge og Kari Opdahl
Foto: Øivind Haugen / NRK

HØR: Studio Sokrates nyttårspesial, 30. desember 2006

HØR: «Høyere åndsytelser». Uhøytidelige lydkllipp frra Studio Sokrates i 2006

FOTOALBUM: Bilder fra New York.

I årets siste utgave av Studio Sokrates «fyrer vi litt varmere» og spiller hele tre plater - Kari Opdahl presenterer sin favoritt Thomas «Fats» Waller, Knut Borge har hentet fram en trickinnspilling fra femtitallet der Zoot Sims spiller på hele fire altsaksofoner. Selv har jeg en historie fra Studio Sokrates i Paris for noen år siden - og første gang jeg hørte Blossom Dearie.

Som sagt - en uhøytidelig siste hilsen fra Studio Sokrates i 2006 - med egen lysbildeframvisning. Klikk på lenken ovenfor - så kan du se en serie bilder vi tok i løpet av dagene vi gjorde opptak til serien «Jazz og filosofi i New York» høsten 2006.

Knut Borge, Kari Opdahl og programleder Lars Nilsen hilser alle lyttere og lesere godt nytt jazz og filosofiår – og så er vi på plass med ordinære sendinger lørdag 6. januar, 2007

Musikken

Som nevnt, vi velger oss hver vår melodi i denne utgaven av Studio Sokrates. Nedenfor finner dere lenker til nettstedet AMG der alle musikkopplysningene er å finne. Spørsmål og kommentarer som vanlig pr e-post til Studio Sokrates

1: I'm Gonna Sit Right Down and Write Myself a Letter

2: J'espere Enfin

3: Pus je't embrasser

Kulturstrøm

 • Deler av Twitters kildekode lekket på nettet

  Utdrag av Twitters kildekode har blitt lekket på nettet, og det Elon Musk-eide selskapet leter nå etter den ansvarlige.

  Ifølge et rettsdokument ble deler av kildekoden lagt ut på den Microsoft-eide plattformen Github. Den brukes for deling av kode for programvareutvikling.

  Det skriver The New York Times.

  Kildekoden ble postet av en bruker som kalte seg «FreeSpeechEnthusiast». Ifølge Github ble koden fjernet fredag på forespørsel fra Twitter.

  Nå har Twitter bedt en domstol i California om å gi informasjon som kan identifisere personen bak «FreeSpeechEnthusiast», ifølge dokumentet som ble levert domstolen 24. mars.

  Github har ikke svart på Reuters' spørsmål om hvorvidt de har gitt Twitter denne informasjonen. Twitter har heller ikke svart på en forespørsel om kommentar. (NTB)