Telenor: – Over halvparten av nettkapasiteten fra strømming

Netflix står for 20 prosent av trafikken etter bare to år på det norske markedet.

Claire og Frank Underwood i House of Cards

SUKSESS: Netflix har siden lanseringen for snaue to år siden rukket å bli store nok til å stå for 20 prosent av Telenors bredbåndskapasitet.

Foto: Nathaniel E. Bell

Strømmetjenesten Netflix står for 20 prosent av trafikken på Telenors bredbåndsnett. I alt 60 prosent bredbåndskapasiteten går til strømming av film, sport eller TV-serier, opplyser Telenor.

I vinter kom det frem at over én million nordmenn allerede bruker Netflix.

I oversikten fra Telenor tar ulike strømmeplattformer som blant annet sender NRK, TV 2 og Viasat 25 prosent, Google og YouTube tar 12 prosent og spillnettstedet Twitch 2 prosent.

De resterende 40 prosentene havner i kategorien «øvrig internettrafikk», skriver Telenor i en pressemelding.

Bruk av strømmetjenester

Tjeneste

Prosent

Netflix

20

HBO Nordic

2

Viaplay

6

CMore Play

2

Andre

3

Abonnerer ikke

74

NTB/NRK

Kulturstrøm

 • Annie til topps i USA

  Den bergenske artisten Anna Lilia Berge Strand, bedre kjent som Annie, har en låt som er samplet på produsenten Metro Boomin sin nye plate. Det dreier seg om «Anthonio» fra 2009. I Metro Boomin sin versjon har den fått tittelen «Overdue» med rap av Travis Scott, skriver VG. Metro Boomin topper denne uken Billboard 200 i USA med den nye platen.

  Annie, alias Anne Lilia Berge Strand 2004
  Foto: Aas, Erlend / SCANPIX
 • Zombieskryt fra Stephen King

  «Akkurat når du trodde at zombiegenren var gått tørr, kommer en fantastisk film av Dominique Rocher kalt «The Night Eats the World».» (eng. tittel)

  Det skriver grøsserkongen Stephen King i en twittermelding. Det er Anders Danielsen Lie som har hovedrollen i filmen, som er franskspråklig. Den norske skuespilleren var raskt ute med å kvittere med en twitter-takk.

  Twittermelding fra Stephen King