Streik stenger Munch-museet

Torsdag er det umulig å oppleve Edvard Munchs kunst på museer i Oslo.

Munch-museet

Munch-museet må holde dørene stengt torsdag som følge av vekterstreiken.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Som følge av at vekterstreiken i dag trappes opp, må også Munch-museet på Tøyen stenge dørene for skuelystne.

– Jeg synes jo først og fremst at det er veldig trist for våre besøkende. Å komme til Oslo og ikke få oppleve Munch, om man har ønsket seg det lenge, må føles uendelig trist, sier Lise Mjøs som er ansvarlig for kunstsamlingene i Oslo kommune.

Flere museer stengt

Tidligere i uken ble også Nasjonalgalleriet og Arkitektmuseet rammet av streiken . Og det merket man på Munch-museet, ifølge Mjøs.

– Vi har jo sett at disse to forutegående dagene at vi har fått et visst økt trykk hos oss, ettersom Nasjonalmuseet har måttet holde stengt på grunn av streiken.

Mjøs sier til NRK at hun ikke har et eksakt tall for hvor mange besøkende som rammes av at museet forblir stengt torsdag, men anslår at det dreier seg om et par hundre mennesker, hvorav flere skoleklasser og andre grupper.

– Noen av disse gruppene bestilte billetter tilbake i november i fjor.

Hvorvidt Munch-museet må holde stengt fredag er uvisst, men ifølge Mjøs vil de holde åpent i helgen.

Munch-museet

Munch-museet iverksatte nye og omfattende sikkerhetsrutiner etter tyveriet av «Skrik» og «Madonna» i 2004. Blant annet må besøkende igjennom metalldetektorer for å komme inn til utstillingen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Kulturstrøm

  • Spielberg inngår avtale med Netflix

    Den amerikanske stjerneregissøren Steven Spielberg har inngått en samarbeidsavtale med Netflix, melder nyhetsbyrået AP. Ifølge avtalen skal Speilbergs produksjonsselskap, Amblin Partners, lage en rekke spillefilmer for streaminggiganten de neste årene.

    Spielberg står blant annet bak filmene «Jurrassic Park», «Haisommer», «ET», «Schindlers liste», og «Tilbake til fremtiden».

    FILE PHOTO: Director Steven Spielberg speaks during an Apple special event at the Steve Jobs Theater in Cupertino
    Foto: Stephen Lam / Reuters