NRK Meny
Normal

Strawberry Fields Forever?

"Strawberry fields forever" sang John Lennon i 1967. Nå forsvinner Strawberry Field - forever.

Porten til Strawberry Field
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

"Strawberry Fields Forever" ble skrevet av John Lennon (kreditert Lennon/McCartney). Navnet kommer fra et barnehjem som Frelsesarmeen drev, "Strawberry Field", i nærheten av John Lennons barndomshjem i Wolton. Rundt barnehjemmet ligger en park, der barn i nabolaget kan leke. Som barn pleide Lennon å leke og spille fotball ved Strawberry Field.

Forsvinner i 2007

Strawberry Field

I 2007 skal Strawberry Field rives til fordel for leilighetskompleks.

Foto: Per Kristian Johansen / NRK

I 2007 forsvinner Strawberry Field, til fordel for et stort leilighetskompleks. Liverpool har fått status som Europas kulturby i 2008, og for tiden pusses hele byens fasader opp. Et paradoks, - at en kulturby vil bygge leilighetskompleks på en av verdens mest kjente lekepark og kulturminne.

"Strawberry Fields Forever" skulle egentlig være med på plata "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", men ble i stedet utgitt som B-side på singel 13. februar 1967, med "Penny Lane" som A-side. Låta er av mange ansett som en av de beste Beatles-låtene, og et høydepunkt i den psykedeliske rocken på 1960-tallet.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters