NRK Meny
Normal

Strawberry Fields Forever?

"Strawberry fields forever" sang John Lennon i 1967. Nå forsvinner Strawberry Field - forever.

Porten til Strawberry Field
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

"Strawberry Fields Forever" ble skrevet av John Lennon (kreditert Lennon/McCartney). Navnet kommer fra et barnehjem som Frelsesarmeen drev, "Strawberry Field", i nærheten av John Lennons barndomshjem i Wolton. Rundt barnehjemmet ligger en park, der barn i nabolaget kan leke. Som barn pleide Lennon å leke og spille fotball ved Strawberry Field.

Forsvinner i 2007

Strawberry Field

I 2007 skal Strawberry Field rives til fordel for leilighetskompleks.

Foto: Per Kristian Johansen / NRK

I 2007 forsvinner Strawberry Field, til fordel for et stort leilighetskompleks. Liverpool har fått status som Europas kulturby i 2008, og for tiden pusses hele byens fasader opp. Et paradoks, - at en kulturby vil bygge leilighetskompleks på en av verdens mest kjente lekepark og kulturminne.

"Strawberry Fields Forever" skulle egentlig være med på plata "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", men ble i stedet utgitt som B-side på singel 13. februar 1967, med "Penny Lane" som A-side. Låta er av mange ansett som en av de beste Beatles-låtene, og et høydepunkt i den psykedeliske rocken på 1960-tallet.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • Lei av «trist gut»-stempel

  James Blake har alltid vore kjent for å uttrykkje store kjensler, men no har artisten sett seg lei av å alltid bli stempla som ein «trist gut» kvar gong han snakkar om kjenslene sine. I helga posta han ein tweet der han tar eit oppgjer med det han skildrar som «eit usunt og problematisk uttrykk».

  Laster Twitter-innhold
 • Ønsker folk skal huske bandet

  Ozzy Osbourne håper at follk vil huske ham for tiden i bandet «Black Sabbath». – Jeg er så stolt av musikken vi gjorde. Men for å være ærlig så er det å bli husket i det hele tatt en stor bragd for meg, sier den norgesaktuelle artisten til The Guardian. Osbourne feirer sin imponerende karriere som en av rockens største ikon med en siste avskjedsturne. Onsdag 20. juni headliner han «Tons Of Rock» i Halden.

  Ozzy Osbourne på Koengen i Bergen 29. mai 2012
  Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK