Hopp til innhold

Diskrimineringsnemnda støtter Mediaas' krav

Likestillings- og diskrimineringsnemnda mener at NRK aldersdiskriminerte da Steinar Mediaas ikke fikk fortsette etter fylte 67 år.

Steinar Mediaas

Steinar Mediaas klaget på at han ikke fikk fortsette i NRK etter fylte 67 år. Nå gir Likestillings- og diskrimineringsnemnda ham medhold.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Tidligere i år sa Likestillings– og diskrimineringsombudet at NRK handlet i strid med forbudet mot aldersdiskriminering da NRKs økonomikommentator ikke fikk fortsette.

Når har Likestillings- og diskrimineringsnemnda også behandlet saken, etter at NRK klaget saken videre. Nemnda har nådd samme konklusjon som ombudet, melder VG Nett.

«Nemnda har etter dette kommet til at NRKs forskjellsbehandling, sammenlignet med lovens aldersgrense på 70 år, for så vidt er nødvendig for å oppnå et saklig formål. Slik aldersgrensen har vært praktisert fremstår den likevel som et uforholdsmessig (uhensiktsmessig) middel til å oppfulle formålet», heter det i vedtaket.

NRK sier det er for tidlig å si hva slags utfall avgjørelsen vil få.

– Vi mottok vedtaket i dag, og kommer nå til å bruke nødvendig tid sammen med eksperter og rådgivere på å komme fram til hvordan vi vil behandle nemndas avgjørelse, sier kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen til VG Nett.

Tidligere i år har rettsvesenet avgjort at Mediaas ikke får fortsette i jobben fram til konflikten med arbeidsgiveren er avgjort.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.