NRK Meny
Normal

– Det blir uten tvil den største direktesendte hendelsen på internett

Når youtuberen KSI utfordrer youtuber Logan Paul til boksekamp, så blir det stort. – Det blir nok den største amatørboksekampen noensinne, sier Dennis Vareide.

Youtuberene Logan Paul og KSI skal i boksekamp

En av verdens største youtubere, Logan Paul (til venstre), har tatt utfordringen om å møte sin YouTube-rival KSI (til høyre) i bokseringen i august. Det kan bli den boksekampen med flest seere noen gang, mener norsk youtuber.

Foto: AP

– Du skal ikke se bort ifra at det blir den boksekampen med flest seere, generelt.

Det sier Dennis Vareide, kjent fra Youtube-kanalen Prebz og Dennis. I slutten av august blir nemlig en litt uvanlig boksekamp blåst i gang. To av verdens største youtubere, Logan Paul og KSI, skal møtes i ringen.

Den 25. august 2018 møtes de til kamp på Manchester Arena i England, og kampen skal selvsagt streames på Youtube.

– Det blir uten tvil den største direktesendte hendelsen på internett, noen gang, sier Vareide.

Dennis Vareide.

EGOTRIPP: – Dette er en egotripp for begge to av en annen dimensjon, som man bare må følge med på, mener Dennis Vareide om boksekampen mellom Logan Paul og KSI.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Som Messi mot Ronaldo

Den britiske youtuberen KSI med sine 18 millioner abonnenter utfordret Logan-brødrene til boksekamp i februar i år, og nå nylig tok Logan Paul utfordringen.

Utfordringen fra KSI kom ikke helt uprovosert da den britiske youtuberen har gitt uttrykk for at han ikke har sansen for amerikanske Logan Paul. Rivalisering i YouTube-miljøet er ikke unormalt, forteller Dennis Vareide.

– Det at youtubere krangler med hverandre, er ikke unormalt. Men denne boksekampen har utviklet seg til et rabalder uten like. Man kan se på det som Ronaldo mot Messi i fotballverden, bare med enda større egoer. Og nå skal de bokse mot hverandre, sier Vareide.

Krangling er «big business» i YouTube-verdenen. Billettene kommer til å bli solgt for 360–1700 norske kroner pr. stykk.

Voldelig innhold rettet mot unge seere

Selv om mange ikke engang har hørt om de to youtuberne, så skaper den kommende kampen mellom de to youtube-rivalene engasjement, også i Norge.

Hermann Terjesen

15 år gamle Hermann Terjesen gleder seg til boksekampen mellom YouTube-rivalene.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

– Jeg synes det er kult at de gjør det. Jeg kommer til å følge veldig med. Det er gøy å se folk slåss, så det blir nok underholdende, sier 15 år gamle Hermann Terjesen.

Jobjørn Wahl

10 år gamle Jobjørn tror han kommer til å se litt av boksekampen, men han liker ikke så godt at det er slåssing på Youtube.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Jobjørn Wahl (10 år) kommer også til å se kampen, men synes det er litt problematisk med så mye slåssing.

– Jeg synes ikke det er greit at de slåss på Youtube, men jeg kan ikke forandre verden jeg da, det er bare sånn det er, sier Wahl.

– Utfordrende

Cecilie Staude, høyskolelektor ved BI, mener det kan være utfordrende å vise vold på en streamingtjeneste så stor som Youtube. Spesielt når så mange unge har tilgang til tjenesten.

Med henholdsvis 17 og 19 millioner abonnenter sin YouTube-kanal, så betyr det at disse to må ta et ansvar for det innholdet de formidler. Hvilket betyr at man bør styre unna vold og annet innhold som ikke egner seg i denne eller andre kanaler, sier Staude.

Likevel mener hun at dersom er for eksempel for unge til å se en boksekamp, så ligger mye av ansvaret hos publikum.

– Hvis man skal unngå at barn og unge ser en boksekamp som ikke er egnet for deres aldersgruppe, så må foreldrene på banen og styre hva ungene bruker tid på, sier Staude.

Kulturstrøm

 • Iselin Steiro på coveret av Vogue

  Norges supermodell Iselin Steiro (32) er på forsida av franske Vogue. For syvende gang. August-utgaven av det toneangivende motemagasinet er dedisert til sterke kvinner. I den anledning har den norske supermodellen klipt av seg sitt lange, blonde hår til fordel for en såkalt pixie cut, skriver magasinet Melk & Honning. Bildet er tatt av motefotografen David Sims. Arkitektstudent Iselin Steiro har engasjert seg i bykultur innimellom modelljobbinga. Les hennes kronikk «Gater til folket».

  Laster Instagram-innhold
 • Nesbø håvet inn i 2017

  Jo Nesbøs selskap Skriveverkstedet bokførte i fjor inntekter på 16,1 million kroner, melder Finansavisen. Dermed har inntektene økt markant siden 2015 og 2016 (henholdsvis 7,6 og 5,9 millioner kroner). Nesbø markerte 20-årsjubileet sitt som krimforfatter i 2017. Feiringen kom i form av rekordopplagsromanen «Tørst».

  – Jeg har ikke de eksakte salgstallene for hånden, men vi solgte ut førsteopplaget på 300.000, uttaler Vidar Strøm Fallrø i Aschehoug forlag.

  Utenlandssalget inkludert skal Nesbø (58) ha skuffet unna anslagsvis 35 millioner bøker i løpet av karrieren (NTB).

  Jo Nesbø
  Foto: Aschehoug Forlag
 • God ny sesong av Netflix-serie

  «Orange Is the New Black» er fremdeles tipp topp TV-selskap når den vender tilbake for sin sjette sesong, men denne gangen sitter ikke den overhengende spenningshistorien like godt, mener P3s anmelder. Han gir terningkast fire.

  Orange is the new black
  Foto: Netflix