Hopp til innhold

Støre og kona uenige om elbilen

Jonas Gahr Støre og kona, Marit Slagsvold er begge gjester i fredagens Skavlan og da kommer det fram at de slett ikke er enige om alt: for eksempel ikke om elbilen.

Ekteparet Gahr Støre hos Skavlan

Jonas Gahr Støre og kona Marit Slagsvold hos Skavlan fredag

Foto: Jonas Eriksson / NRK

Han bruker ordet dialog ofte som politiker. Det er nesten blitt et kjennetegn på Arbeiderpartiets leder og tidligere utenriksminister, Jonas Gahr Støre. Men hvordan er det på hjemmebane? I denne ukens Skavlan får vi litt av svaret på det.

Støre på Skavlan

Jonas Gahr Støre og kona Marit Slagsvold er slett ikke enige om alt - for eksempel hvordan elbilen skal driftes. Fredrik Skavlan spurte dem om hva de som par krangler om. Akkurat nå har de en diskusjon gående om hvordan elbilen skal driftes, forteller Marit Slagsvold.

Kona vil helst ha full pott og være trygg på at den alltid er fullladet. Hva Støre vil kommer klart frem i diskusjonen de har for åpent kamera i Skavlan.

– Jonas synes den godt kan være litt lavladet, forteller kona og legger til at han mener det er sunt at den lades ut av og til. Det tror hun er en gammeldags tenkemåte.

Jonas Gahr Støre hos Skavlan

Jonas Gahr Støre og kona er uenige om elbilen

Foto: Jonas Eriksson / NRK

Tidligere utenriksminister og helseminister Jonas Gahr Støre er ikke enig og det kommer tydelig frem når de to diskuterer i beste sendetid på NRK.

Rekkeviddeangst

For et par år siden ble ordet rekkeviddeangst kåret til det nye ordet av språkrådet. Det betyr at folk har angst for å ikke nå frem til ladepunktet. Og det er kanskje nettopp dette kona til Arbeiderpartiets leder opplever. Men det er overraskende hvorfor Jonas Gahr Støre ikke er enig med henne.

– Jeg tenker at vi som par har noe å lære av hverandre, sier kona. Hun tror hun må ha litt mer tillitt til at ting går bra slik som Jonas har, fortsetter hun. Og det øver hun på.

– Det kan bety at jeg havner i en grøft uten strøm en dag, men kanskje det skjer noe spennende i den grøften, sier hun.

– Men kan du ikke bare lade opp da mann, sier Fredrik Skavlan oppgitt til Jonas Gahr Støre.

– Mitt poeng er jo at jeg prøver å lade den på jobben. Det er hemmeligheten her, svarer Arbeiderpartiets leder.

Skavlan spør om det er for å få gratis strøm. Og svaret til Jonas Gahr Støre forbløffer kona.

– Ja, for å si det sånn.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter