NRK Meny
Normal

Støre og kona uenige om elbilen

Jonas Gahr Støre og kona, Marit Slagsvold er begge gjester i fredagens Skavlan og da kommer det fram at de slett ikke er enige om alt: for eksempel ikke om elbilen.

Ekteparet Gahr Støre hos Skavlan

Jonas Gahr Støre og kona Marit Slagsvold hos Skavlan fredag

Foto: Jonas Eriksson / NRK

Han bruker ordet dialog ofte som politiker. Det er nesten blitt et kjennetegn på Arbeiderpartiets leder og tidligere utenriksminister, Jonas Gahr Støre. Men hvordan er det på hjemmebane? I denne ukens Skavlan får vi litt av svaret på det.

Støre på Skavlan

Jonas Gahr Støre og kona Marit Slagsvold er slett ikke enige om alt - for eksempel hvordan elbilen skal driftes. Fredrik Skavlan spurte dem om hva de som par krangler om. Akkurat nå har de en diskusjon gående om hvordan elbilen skal driftes, forteller Marit Slagsvold.

Kona vil helst ha full pott og være trygg på at den alltid er fullladet. Hva Støre vil kommer klart frem i diskusjonen de har for åpent kamera i Skavlan.

– Jonas synes den godt kan være litt lavladet, forteller kona og legger til at han mener det er sunt at den lades ut av og til. Det tror hun er en gammeldags tenkemåte.

Jonas Gahr Støre hos Skavlan

Jonas Gahr Støre og kona er uenige om elbilen

Foto: Jonas Eriksson / NRK

Tidligere utenriksminister og helseminister Jonas Gahr Støre er ikke enig og det kommer tydelig frem når de to diskuterer i beste sendetid på NRK.

Rekkeviddeangst

For et par år siden ble ordet rekkeviddeangst kåret til det nye ordet av språkrådet. Det betyr at folk har angst for å ikke nå frem til ladepunktet. Og det er kanskje nettopp dette kona til Arbeiderpartiets leder opplever. Men det er overraskende hvorfor Jonas Gahr Støre ikke er enig med henne.

– Jeg tenker at vi som par har noe å lære av hverandre, sier kona. Hun tror hun må ha litt mer tillitt til at ting går bra slik som Jonas har, fortsetter hun. Og det øver hun på.

– Det kan bety at jeg havner i en grøft uten strøm en dag, men kanskje det skjer noe spennende i den grøften, sier hun.

– Men kan du ikke bare lade opp da mann, sier Fredrik Skavlan oppgitt til Jonas Gahr Støre.

– Mitt poeng er jo at jeg prøver å lade den på jobben. Det er hemmeligheten her, svarer Arbeiderpartiets leder.

Skavlan spør om det er for å få gratis strøm. Og svaret til Jonas Gahr Støre forbløffer kona.

– Ja, for å si det sånn.

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters