NRK Meny
Normal

Stordalen og kona til Skavlan

Petter Stordalen har med seg kona Gunhild når han gjester Skavlan førstkommende fredag.

Stordalen og kona

Petter og Gunhild Stordalen fotografert under miljøstiftelsen Zero sin konferanse på Gardermoen forrige uke.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Forrige ukes Skavlan, det tiende i sesongen, var det mest sette så langt denne høsten.

For første gang i Skavlans historie ble programmet sett av mer enn 3 millioner nordmenn og svensker til sammen. Dermed satte talkshowet atter en gang ny seerrekord, med blant andre Take That og Selskapsreisen i studio.

Se Take That hos Skavlan:

Video Robbie Williams og Take That på Skavlan 261110

Nå er gjestelista til neste sendig klar, og den består av TV-personligheter, en kongeforfatter, og Petter og Gunhild Stordalen.

Choice-gründeren Petter Stordalen er en av landets rikeste menn. Tidligere i år giftet han seg med sin Gunhild, og sammen har de en spektakulær og ekstravagant livsstil, samtidig som de deltar aktivt for et bedre klima og jobber for å få folk til å velge mer økologisk.

Petter Stordalen

Petter Stordalen giftet seg med legen Gunhild Stordalen i juni i år.

Foto: Scanpix

Stordalen er kjent for sine sprell i media, og for en måned siden hoppet han i Glomma for Fredrikstad Fotballklubb.

Scyffert returnerer

Henrik Schyffert og Fred Lindström er kanskje ikke så kjente for oss nordmenn, men i Sverige er de både etablerte og vellykkede innenfor underholdning og TV.

De kommer til Skavlan for å snakke om sin nye forestilling, som har fått navnet «Lyst og fresht».

Scyffert har vært gjest hos Fredrik Skavlan før, og da sammen med Anna Anka i studio. Scyffert mente blant annet at Anka hadde samme kvinnesyn som Osama bin Laden.

– Å høre deg snakke, er som å lytte til et radioprogram fra 50-tallet, blandet med en diskusjon fra 80-tallet der rike piker gjør narr av fattige, sa Scyffert.

Se opptrinnet til diskusjonen:

Video nsps_upload_2009_9_25_10_25_56_2469.jpg

Kongelig

Det blir også kongestoff hos Skavlan på fredag.

Forfatteren, journalisten og historikeren Herman Lindqvist har skrevet flere populære bøker om svenske konger.

Hans to siste bøker handler om Bernadotte stamfar Jean Bernadotte og Sveriges nåværende arving, kronprinsesse Victoria.

Det gresk-engelske popfenomenet Marina and the Diamonds står for musikken.

Kulturstrøm

 • Ny framtid for Tinnosbanen

  Stortinget skal i dag ta en viktig beslutning om framtida for Tinnosbanen. Familie og kulturkomiteen ber i sin Innstilling om utredning av gevinster og kostnader ved å sette i stand verdensarvobjektet Tinnosbanen enten til ren museumsbane, eller til en jernbanestrekning som også kan transportere gods og tømmer. Komiteen mener det haster å bestemme hvordan banen skal settes i stand, om Rjukan–Notodden industriarv skal beholde plassen på verdensarvlista.

  Tinnosbanen
  Foto: Helge Carlsen / NRK
 • Vant verdens viktigste konkurranse

  Diana Adamyan (18) fra Armenia vant søndag den prestisjetunge førsteprisen i årets Menuhin-konkurranse, det største en ung fiolinist kan oppnå. I juryen satt blant andre norske Henning Kraggerud. Australske Christian Li (10) er tidenes yngste vinner av juniorklassen, en pris han delte med 11 år gamle Chloe Chua fra Singapore.

 • Bergman-året i Cannes

  Det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født, og det markeres under årets filmfestival i Cannes – som byr på verdenspremiere for en ny dokumentar, Jane Magnussons film «Bergman – Ett år, ett liv». Samtidig vises tyske Margareta von Trotta film i samme kategori med sin dokumentardebut «Searching for Ingmar Bergman». «Bergman – Ett år, ett liv» får svensk kinopremiere 14. juli – på selve fødselsdagen. (NTB).

  Ingmar Bergman
  Foto: - / AFP