NRK Meny
Normal

På vei til Norge, stoppet i Nederland

Snoop Dogg skal spille i Norge om få dager, men ble fjernet fra festivalplakat i Nederland.

Snoop Dogg

Snoop Dogg er blitt stoppet fra å spille under en festival i Holland.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Snoop Dogg

Snoop Dogg spiller i Stavanger 24. juni.

Foto: Chris Carlson / Ap

Hip hop-stjernen Snoop Dogg er på vei til Norge og Stavanger for å spille i Bjergsted-parken 24. juni. Tre dager etter det skulle han etter planen spille på en festival i Holland, men blir nå stoppet av arrangøren.

Mer «åpen og vennlig»

Den til tider kontroversielle artisten skulle spille på Parkpop-festivalen i Denhag søndag 27. juni.

Arrangørene fikk imidlertid beskjed av politiet og byens ordfører om å finne en artist av en mer «åpen og vennlig karakter», melder BBC.

- Vi er overrasket over vedtaket til ordføreren i byen, om å ikke tillate ham å opptre. Det har vært mye spekulasjoner omkring hvorvidt byen ville være i stand til å ivareta publikums sikkerhet når Snopp-fans i stort antall ankommer gratisfestivalen, sier artistens management i en uttalelse til Billboard.

Mange ganger i Norge

Snoop trakk for øvrig over 12.000 tilskuere under sin siste opptreden her til lands, da han spilte på Døgnvillfestivalen i Tromsø sist august.

Tidligere har han også spilt på Quartfestivalen i Kristiansand og i Oslo Spektrum.

Kulturstrøm

  • Ariana Grande covret Aretha

    Popsanger Ariana Grande var gjest hos Jimmy Fallon og hans The Tonight Show torsdag, der hun fremførte Aretha Franklin-klassikeren «Natural Woman» for å hedre souldronningen som døde samme dag. Rolling Stone er ett av flere amerikanske musikkmagasiner som hyller fremføringen (som kom samme dag Grande gir ut sitt nye album «Sweetener».)

  • Vant pris under Oslo Runway

    Designerduoen Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien bak klesmerket Haik vant designprisen under avslutningen av Oslo Runway, skriver VG. Årets nominerte var Bror August, HAiKw/, Merilin Kolk, O-F-C og Søster Studio.

    Vinneren av BIK BOK RUNWAY AWARD 2018 er HAiKw/
    Foto: Getty Images / OSLO RUNWAY