Hopp til innhold

På vei til Norge, stoppet i Nederland

Snoop Dogg skal spille i Norge om få dager, men ble fjernet fra festivalplakat i Nederland.

Snoop Dogg

Snoop Dogg er blitt stoppet fra å spille under en festival i Holland.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Snoop Dogg

Snoop Dogg spiller i Stavanger 24. juni.

Foto: Chris Carlson / Ap

Hip hop-stjernen Snoop Dogg er på vei til Norge og Stavanger for å spille i Bjergsted-parken 24. juni. Tre dager etter det skulle han etter planen spille på en festival i Holland, men blir nå stoppet av arrangøren.

Mer «åpen og vennlig»

Den til tider kontroversielle artisten skulle spille på Parkpop-festivalen i Denhag søndag 27. juni.

Arrangørene fikk imidlertid beskjed av politiet og byens ordfører om å finne en artist av en mer «åpen og vennlig karakter», melder BBC.

- Vi er overrasket over vedtaket til ordføreren i byen, om å ikke tillate ham å opptre. Det har vært mye spekulasjoner omkring hvorvidt byen ville være i stand til å ivareta publikums sikkerhet når Snopp-fans i stort antall ankommer gratisfestivalen, sier artistens management i en uttalelse til Billboard.

Mange ganger i Norge

Snoop trakk for øvrig over 12.000 tilskuere under sin siste opptreden her til lands, da han spilte på Døgnvillfestivalen i Tromsø sist august.

Tidligere har han også spilt på Quartfestivalen i Kristiansand og i Oslo Spektrum.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.