På vei til Norge, stoppet i Nederland

Snoop Dogg skal spille i Norge om få dager, men ble fjernet fra festivalplakat i Nederland.

Snoop Dogg

Snoop Dogg er blitt stoppet fra å spille under en festival i Holland.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Snoop Dogg

Snoop Dogg spiller i Stavanger 24. juni.

Foto: Chris Carlson / Ap

Hip hop-stjernen Snoop Dogg er på vei til Norge og Stavanger for å spille i Bjergsted-parken 24. juni. Tre dager etter det skulle han etter planen spille på en festival i Holland, men blir nå stoppet av arrangøren.

Mer «åpen og vennlig»

Den til tider kontroversielle artisten skulle spille på Parkpop-festivalen i Denhag søndag 27. juni.

Arrangørene fikk imidlertid beskjed av politiet og byens ordfører om å finne en artist av en mer «åpen og vennlig karakter», melder BBC.

- Vi er overrasket over vedtaket til ordføreren i byen, om å ikke tillate ham å opptre. Det har vært mye spekulasjoner omkring hvorvidt byen ville være i stand til å ivareta publikums sikkerhet når Snopp-fans i stort antall ankommer gratisfestivalen, sier artistens management i en uttalelse til Billboard.

Mange ganger i Norge

Snoop trakk for øvrig over 12.000 tilskuere under sin siste opptreden her til lands, da han spilte på Døgnvillfestivalen i Tromsø sist august.

Tidligere har han også spilt på Quartfestivalen i Kristiansand og i Oslo Spektrum.

Kulturstrøm

 • Taj Mahal gjenåpnes

  Taj Mahal og flere skoler i India gjenåpnes, tross sterkt økende koronasmitte i landet. Det melder AFP. Mandag registrerte landet 87.000 nye smittetilfeller, og 1130 koronadødsfall på 24 timer. India har registrert nær 5,5 millioner smittetilfeller.

  Taj Mahal
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Hedda-dryss over Det Norske Teatret

  Det Norske Teatret kapret nær alle de viktigste prisene under årets Heddapris-tildeling søndag, for både beste forestilling, beste mannlige og kvinnelig hovedrolle, beste regi, beste scenetekst og beste mannlige medrolle. Heddaprisen deles ut årlig.

  Heddaprisen 2020
  Foto: Stephan Mehl/riksteatret / NTB