Slutt for «Two and a Half Men»?

TV-kanalen CBS stopper innspillingen av suksesserien «Two and a Half Men» for resten av sesongen etter at Charlie Sheen har gitt en serie bisarre intervjuer.

charlie sheen

Charlie Sheen, Jon Cryer, Angus T. Jones og Holland Taylor fra «Two and a Half Men» på en prisutdeling i 2009. Nå kan det være slutt for den populære serien.

Foto: Chris Pizzello / AP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Charlie Sheen

Charlie Sheen på vei inn i retten i august 2010.

Foto: RICK WILKING / Reuters

Blant annet skjelte han ut Anonyme alkoholikere, alle jentene han har festet med, ekskona Brooke og «Two and a Half Men»-skaperen Chuck Lorre, som han kalte «en dum, dum liten mann» og «en klovn».

– Jeg har tilbrakt nesten et tiår med å skape blikkboksene deres om til ekte gull. Og takken jeg får er at denne sjarlatanen velger ikke å gjøre jobben sin, som er å skrive, sa Sheen på radioprogrammet The Alex Jones Show, ifølge People.

Les også: Charlie Sheen sendt til sjukehus

«Infisert mark»

Lorre skal ha fleipet om at han blir skuffet om Sheen lever lenger enn ham. Det taklet skuespilleren dårlig, og kalte ham «en infisert liten mark» som «ikke takler makten min eller sannheten».

– Jeg har beseiret denne meitemarken med ordene mine, forestill dere hva jeg kunne gjort med mine ildpustende never, skriver Charlie Sheen i et åpent brev til TMZ.

Les også: Charlie Sheen unngikk fengsel

For selv om Sheen nå hevder han er nykter igjen etter en hjemmeavvenning siden januar, stopper CBS og Warner Bros. Television produksjonen av «Two and a Half Men» – og oppgir «helheten i Charlie Sheens uttalelser, oppførsel og tilstand» som årsak.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 Charlie Sheen, chuck lorre

Charlie Sheen og serieskaper Chuck Lorre under et intervju i 2005.

Foto: NICK UT / Ap

USAs best betalte

Den skandalefulgte 45-åringen er for tiden den best betalte skuespilleren på amerikansk TV , og på tross av alle de alkohol- og doprelaterte hendelsene i 2010, signerte CBS og Warner Bros. en kontrakt med Sheen for ytterligere to sesonger i mai i fjor. Ifølge Reuters gir avtalen Sheen en årslønn på 27,5 millioner dollar.

I Norge sendes «Two and a Half Men» på TV3 og Viasat 4.

Les også: - Hvis du forteller dette til noen dreper jeg deg

Tidligere i uken gikk Charlie Sheens far, skuespilleren Martin Sheen, ut og ba publikum og media om å ha sympati med sønnen.

– Denne avhengigheten er en form for kreft. Vi må i like stor grad bry oss om ham og elske ham for å hjelpe ham ut av dette, sier Sheen senior til Sky News.

Til tross for alle skandalene, er det forsatt 15 millioner amerikanere som følger med på serien hver uke.

charlie og martin sheen

Her er Charlie Sheen med faren Martin Sheen under en prisutdeling i 2006.

Foto: MIKE BLAKE / REUTERS

Kulturstrøm

 • Ari Behns fortellinger i nye opplag

  Kolon forlag har opplevd ny etterspørsel for Ari Behns bøker etter hans død. Hans tre samlinger med fortellinger er nå utsolgt fra forlaget, men trykkes i nye opplag. Debutboka «Trist som faen» (1999) kommer dermed i sitt niende opplag og har solgt over 100 000 eksemplarer, noe som antagelig er norsk rekord for en debutbok og en novellesamling.

  Ari Behns tre samlinger med fortellinger: «Trist som faen», «Talent for lykke» og «Tiger i hagen»
  Foto: Kolon forlag
 • Ny bokserie fra Nasjonalbiblioteket

  Nasjonalbiblioteket har innledet en ny bokserie med noen av de mest populære foredragene som er holdt hos dem. Først ut i serien «NBs populære» er to bøker som bygger på foredrag av henholdsvis Tor Åge Bringsværd og Anne Bitsch. «Min vei til science fiction» (bildet) og «Kjønn, makt og kroppens politikk. Vitenskapspioneren Harriet Holter» kommer begge ut denne uka.

  Omslaget til Tor Åge Bringsværds bok: «Min vei til science fiction»
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • Godt år for norsk dokumentarfilm

  11 norske dokumentarer deltar i konkurransen på den internasjonale dokumentarfilmfestivalen Human. Tre av dem har gått på kino, blant dem «Vær her» om Sigvart Tveit (bildet) og to andre demensrammede. – Årets samling av nominerte filmer vitner om et godt produksjonsår for dokumentarfilm i Norge, sier festivalens programsjef Silje Poulsen Viki. (NTB)

  Sigvald Tveit, den nå avdøde komponisten og musikkforskeren, som laget sanger til «Portveien 2». Fra dokumentarfilmen "Vær her" av Ragnhild Nøst Bergem.
  Foto: Human / NTB