NRK Meny
Normal

Turnéstart stoppet trafikken

Norgesaktuelle Rolling Stones laget trafikk-kork i Belgia.

The Rolling Stones

Tirsdag åpnet Rolling Stones den andre delen av sin Europaturné med 'A Bigger Bang'.

Foto: YVES HERMAN / REUTERS

Rolling Stones

Selv om Mick Jagger sang «Start Me Up» aldri så mye, sto trafikken dønn stille da Rolling Stones åpnet sin europaturné i Werchter i Belgia tirsdag kveld. Her er Mick Jagger og Ronnie Wood i aksjon under en konsert i Dodger Stadium i Los Angeles i november i fjor.

Foto: MATT SAYLES / AP

Les også: Stones-legende til Trondheim

Les også: Stones-konsert flyttes

Les mer: Alt om Rolling Stones

Selv om Mick Jagger sang «Start Me Up» aldri så mye, sto trafikken dønn stille da Rolling Stones åpnet sin europaturné i Werchter i Belgia tirsdag kveld.

Kommer til Norge

Dette er turnéen som senere i år kommer til Norge og Valle Hovin i Oslo senere i år, og som var i Bergen i fjor.

Rundt 33.000 fans dukket opp i den lille byen, men da Jagger startet med nevnte låt, var det fortsatt mange som ikke hadde rukket inn på konsertområdet fordi de hadde stått fast i en nær fem mil lang kø som sneglet seg av sted.

En kollisjon i nærheten gjorde heller ikke situasjonen bedre.

Ny omsetningsrekord

«A Bigger Bang»- turneen består av 30 konserter over hele Europa.

Da de avsluttet sin siste turnérunde i november i fjor, satte de ny omsetningsrekord for konsertturneer etter å ha dratt inn rundt 600 millioner kroner. Dermed sikret de seg plassen som musikkverdenens mesttjenende artister på den årlige Forbes-listen.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Et lite stykke av«Maud»

  Prosjektleder Jan Wanggaard i «Maud Returns Home» overleverte søndag formiddag en spissbolt fra «Maud» da teamet som har hentet «Maud» fra Canada besøkte Roald Amundsens hjem på Svartskog. Den ligger nå i hans arbeidsværelse.

  Gave til Roald Amundsens hjem
  Foto: Eivind Molde / NRK
 • Seier nei til Melgaards "dødshus"

  Ap, SV og MDG støttar Frp sitt forslag om å seie nei til bygging av kunstaren Bjarne Melgaard sitt såkalla dødshus ved Ekely i Oslo. Tomta skal i staden bli bevart som grønt friområde, skriv Aftenposten.

 • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

  Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.