Hopp til innhold

Gjenopptar Jones' dødsfall

Dødsfallet til Rolling Stones-gitarist Brian Jones fra 1969 skal etterforskes på nytt.

Mick Jagger, The Rolling Stones, på Sjølyst i 1965

The Rolling Stones på Sjølyst i 1965, Mick Jagger i forgrunnen med Brian Jones bak.

Foto: Laurvik, Henrik, Henrik Laurvik / SCANPIX

Gitaristen ble funnet i bunnen av sitt eget svømmebasseng og dødsfallet ble registrert som en tragisk ulykke. Politiet trodde han hadde druknet i pille og alkoholrus.

Ny informasjon

Brian Jones

Brian Jones i et udatert bilde.

Foto: Arkiv / AP

Spekulasjoner om drap ble senere fremsatt fra flere hold. Nå forteller politiet i Sussex at de har mottatt over 600 dokumenter som kaster nytt lys over hvordan 27-åringen døde.

Det er den etterforskende journalisten Scott Jones som har overlevert dokumentene til politiet.

Utsvevende liv

Jones var kjent for å mestre over 15 instrumenter, blant andre piano og klarinett, i sin tid for the Rolling Stones. Det var imidlertid mannens utstråling og stil som ga han status som sex-symbol og moteikon.

Jones fylte klisjeene i utsagnet «sex, drugs and rock'n roll» til fulle, og han ble omsider far til fem. Sitt første barn fikk han sammen med en fjorten år gammel skolejente.

Hans forhold til narkotika og hans mange avlysninger av konserter ledet gitaristen ut i konflikt med resten av bandet.

Mick Taylor erstattet Jones i 1969, men Taylor ble senere byttet ut med Ronnie Wood i 1976.

Les alt om The Rolling Stones her

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober