Stokstad må melde avbud fra The Hit

Marte Stokstad har blitt syk, og kan ikke lede kveldens utgave av The Hit på NRK1.

Marte Stokstad

SYK: Programleder Marte Stokstad lover at hun er tilbake til neste fredag.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Nadia Hasnaoui stepper inn om vikar for Stokstad, og skal leder direktesendingen på NRK1 fra klokka 20.05.

Nadia Hasnaoui leder The Hit i Marte Stokstads sykefravær.

SUPERVIKAR: Nadia Hasnaoui stepper inn på kort varsel som programleder for The Hit.

Foto: Claus Wiese / NRK

Stokstad er plaget med krystallsyken – en lidelse som medfører svimmelhet, kvalme og ubalanse. Men hun er ikke satt helt ut av spill, og lover at hun kommer tilbake neste fredag.

Klar for byttehandel

– Sånt skjer. Det går heldigvis over, og jeg er tilbake neste fredag, lover Stokstad.

– Heldigvis har vi en fantastisk vikarordning i NRK, og jeg tar gjerne Året med kongefamilien hvis det skulle knipe for Nadia noen gang, sier hun.

Prosjektleder Stig Karlsen i NRK sier at det alltid er kjedelig å miste programlederen på kort varsel, men at det er betryggende å ha sporty og flinke alternativer som Nadia Hasnaoui i bakhånd.

Smertefritt

– Hun stepper inn på kort varsel, etter at vi det siste døgnet har sett at Marte ikke kan gjennomføre direktesendingen. Når hun er plaget med svimmelhet, blir det for vanskelig å gå på scenen i dag, sier han.

Karlsen sier at Hasnaoui er fan av The Hit, godt kjent med programkonseptet, og svært dreven på å avvikle direktesendinger, og er sikker på at kveldens sending forløper smertefritt.

– Alt innholdet i kveld blir som planlagt, og vi gleder oss til å lage en knallsending, sier han.

Kulturstrøm

 • Ikke for gamle for turné

  – Vi har strengt tatt ikke satt noen sluttdato. Vi får rett og slett se hvor gamle vi føler oss, svarer Pet Shop Boys om å turnere etter fylte 60 år. Den britiske synthduoen, bestående av Neil Tennant (til venstre) og Chris Lowe, gir ut sitt 14. album, «Hotspot», denne uken. Til sommeren spiller de på festivalen Over Oslo. (NTB)

  Neil Tennant, Chris LowePet. Shop Boys live i Mexico 2016
  Foto: Eduardo Verdugo / Ap
 • Savner fysiske plater

  – Vi vet at den kommer ikke til å nå like langt ut som de tidligere platene, som var fysiske. Men når vi er i studio, er vi like ambisiøse. Gleden ved å skape er like stor som før. Det sier Lars Lillo-Stenberg til Kulturstripa om å lage sitt 18. album med deLillos, «Dum som et menneske».

  deLillos på Norwegian Wood