Hopp til innhold

Stjernespekket kveld i Det hvite hus

Det ble en stjernespekket aften i Det hvite hus i går kveld. President Barack Obama delte ut Gershwin-prisen til sir Paul McCartney.

Video Obama deler ut Gershwin-pris til Paul McCartney

President Barack Obama deler ut Gershwin-prisen til Sir Paul McCartney.

Sir Paul innrømmet at han var en anelse nervøs like før onsdagens store konsert i Det hvite hus. President Barack Obama var der for å overrekke McCartney Gershwin-prisen, som er Amerikas største pris for for populærmusikk. Presidenten og fru Michelle Obama satt også på første benk under hele konserten.

– Dette er en fantastisk kveld for meg. Å få prisen er bra nok i seg selv, men å få den delt ut av denne presidenten er ennå bedre, sa sir McCartney til stor applaus fra de spesielt innviterte.

Obama sang til sin kone

Og det var ikke hvem som helst som besøkte Det hvite hus denne kvelden: Emmylou Harris, Elvis Costello, vokalist i White Stripes, gitarist Jack White og Foo Fighters frontfigur Dave Grohl.

Paul McCartney selv spilte også. President Obama og hans kone Michelle Obama satt på første rad og fulgte med på de forskjellige artistene, og Barack Obama sang med på McCartneys refreng «I love you, I love you, I love you» og lente seg mot sin kone.

Video Utdrag fra Paul Mccartney-konsert i Det hvite hus

Også Jonas Brothers, Faith Hill, Stevie Wonder og Jerry Seinfeld opptrådte i anledningen.

Tredje gang prisen deles ut

McCartney (67) er den tredje mottaker av Gershwin prisen, som utdeles av the Library of Congress, som er USAs nasjonalbibliotek og fagbibliotek for USAs lovgivende forsamling, Kongressen.

Prisen har fått sitt navn etter låtskriverne George og Ira Gershwin. Brødrenes kolleksjon er samlet i biblioteket. Tidligere har Stevie Wonder og Paul Simon fått prisen.

McCartney holdt også en privat konsert på biblioteket tirsdagen, hvor han uttalte at han vokste opp med musikk av Gershwinbrødrene.

Video Paul Mccartney takker for Gershwin-prisen

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.