Hopp til innhold

Stjernerapper om bord på fly som nødlandet

Den kjente rapperen Post Malone var om bord på et fly som nødlandet i New York. To av flyets hjul punkterte under avgang fra en flyplass i New Jersey.

Post Malone

Post Malone er bare 23 år, men regnes å være en av de mest lovende rapperne i USA. Under MTVs prisutdeling mandag, ble han tildelt prisen årets låt, for låten «Rockstar».

Foto: NTB Scanpix

Jetflyet, som er av typen Gulfstream IV, var i ferd med å ta av fra Teterboro flyplass i New Jersey da de to hjulene på venstre side punkterte, ifølge Flightradar24.

Flyet har totalt tre hjulpar, to i front og ett under hver vinge.

Nødlandingen skjedde klokken 21.50 norsk tid, på Stewart International Airport i New York.

Klokken 22.20 skriver Post Malone på Twitter at han landet trygt.

Laster Twitter-innhold

Tvunget til å nødlande

Privatflyet skulle til Luton i England, men fordi hjulene punkterte ble piloten tvunget til å snu og foreta en nødlanding.

Post Malone Nødlanding

Bildet viser hvordan flyet har sirkulert rundt for å kvitte seg med så mye drivstoff som mulig, før landing.

Foto: Flightradar24.com

I et lydopptak TMZ har fått tak i, forteller piloten at de har mistet to hjul og ber om godkjennelse til å sirkulere i luftrommet over flyplassen. Han opplyser også at det er totalt 16 personer om bord.

Flygelederen oppfordrer deretter piloten til å fortsette å fly, for å bruke opp mer drivstoff og begrense skadeomfanget ved en eventuell krasjlanding.

En video fra samme mediehus viser nødpersonell som er på plass på flyplassen i Teterboro. De ble kalt inn før det ble besluttet at flyet skulle lande et annet sted.

Ifølge AP News hadde en gruppe fans samlet seg på Westfield flyplass i Massachusetts, hvor det først ble meldt om at flyet skulle lande.

– Vi kom fordi han hadde den største dagen i sitt liv i går (under MTV Video Music Awards, journ. anm) og vi ville forsikre oss om at han var trygg, sier Jessica Kielb til nyhetsbyrået.

Ungt stjerneskudd

23 år gamle Post Malone beskrives som en av de mest lovende rapartistene i USA, og ble blant annet tildelt prisen for «årets låt» under nattens MTV Video Music Awards, for låten «Rockstar».

Flere av låtene fra hans nyeste album «Beerbongs & Bentleys» har lenge trumfet på den prestisjetunge Billboard-lista.

I sommer opptrådte Malone på Stavernfestivalen, og under helgens Findings Festival på Bislett Stadion i Oslo.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)