Stjernekomiker anklages av fem kvinner for seksuell trakassering

En av verdens største komikere, Louis C. K. anklages av flere kvinner for seksuell trakassering.

Louis C.K.

Louis C. K. anklages blant annet ha onanert foran flere kvinner.

Foto: Kevork Djansezian / Reuters

I intervjuer med The New York Times beskriver fem kvinner lignende former for trakassering som komikeren skal ha utsatt dem for.

Louis C. K. anklages blant annet for å ha onanert foran kvinnene.

Ifølge The Guardian har det versert rykter i årevis om den innflytelsesrike komikerens upassende seksuelle adferd foran kvinnelige kollegaer.

Louis C.K.
Foto: Hector Mata / AFP

I 2002 skal han ha invitert de to kvinnelige komikerne Dana Min Goodman og Julia Wolov til hotellrommet sitt for en drink, og skal deretter sjokkert kvinnene ved å ta frem penis.

De to kvinnene skal ha begynt å le, fordi de regnet med at det var en spøk fra CK sin side. Men så skal stjernekomikeren ifølge kvinnene, ha kledd seg naken og masturbert foran dem.

Vil ikke svare

Talspersoner for komikeren har så langt ikke besvart spørsmål om saken fra flere amerikanske medier. Louis ønsker heller ikke å kommentere beskyldningene.

– Han kommer ikke til å svare på noen spørsmål, skriver Lewis Kay, komikerens forlegger, i en e-post til New York Times.

En ny film skrevet og regissert av Louis C. K., «I Love You, Daddy», skulle egentlig ha hatt premiere i New York torsdag, men visningen er blitt avlyst.

En annen hendelse skal ha funnet sted i 2003, da Abby Schachner ringte Louis C.K. for å invitere ham til et av hennes forestillinger. Mens de var i telefonen kunne hun høre at ham masturberte mens de snakket.

#MeToo

Beskyldningene er kommet fram i kjølvannet av skuespiller Alyssa Milanos kampanje #metoo, som hun startet etter at flere skuespillere anklaget Hollywood-produsent Harvey Weinstein for trakassering, voldtekt og andre overgrep.

Senere har regissørene James Toback og Brett Ratner, og skuespillerne Jeremy Piven og Dustin Hoffman og Kevin Spacey blitt anklaget for trakassering.

Kulturstrøm

  • Kinopremiere på del Toro-film

    Fredag er det kinopremiere på den meksikanske regissøren Guillermo del Toros siste spillefilm, «Nightmare Alley». «Kunne ha vært helt fantastisk med en strammere historie» mener Birger Vestmo i Filmpolitiet. Terningkast 4.

    Lilith (Cate Blanchett) og Stanton (Bradley Cooper) i filmen «Nightmare Alley». Hun står bak ham, iført sort drakt, han iført brunn dress, i bakgrunnen ser vi ut på et snødekt landskap
    Foto: © 2021 20th Century Studios All Rights Reserved