Stjernekomiker anklages av fem kvinner for seksuell trakassering

En av verdens største komikere, Louis C. K. anklages av flere kvinner for seksuell trakassering.

Louis C.K.

Louis C. K. anklages blant annet ha onanert foran flere kvinner.

Foto: Kevork Djansezian / Reuters

I intervjuer med The New York Times beskriver fem kvinner lignende former for trakassering som komikeren skal ha utsatt dem for.

Louis C. K. anklages blant annet for å ha onanert foran kvinnene.

Ifølge The Guardian har det versert rykter i årevis om den innflytelsesrike komikerens upassende seksuelle adferd foran kvinnelige kollegaer.

Louis C.K.
Foto: Hector Mata / AFP

I 2002 skal han ha invitert de to kvinnelige komikerne Dana Min Goodman og Julia Wolov til hotellrommet sitt for en drink, og skal deretter sjokkert kvinnene ved å ta frem penis.

De to kvinnene skal ha begynt å le, fordi de regnet med at det var en spøk fra CK sin side. Men så skal stjernekomikeren ifølge kvinnene, ha kledd seg naken og masturbert foran dem.

Vil ikke svare

Talspersoner for komikeren har så langt ikke besvart spørsmål om saken fra flere amerikanske medier. Louis ønsker heller ikke å kommentere beskyldningene.

– Han kommer ikke til å svare på noen spørsmål, skriver Lewis Kay, komikerens forlegger, i en e-post til New York Times.

En ny film skrevet og regissert av Louis C. K., «I Love You, Daddy», skulle egentlig ha hatt premiere i New York torsdag, men visningen er blitt avlyst.

En annen hendelse skal ha funnet sted i 2003, da Abby Schachner ringte Louis C.K. for å invitere ham til et av hennes forestillinger. Mens de var i telefonen kunne hun høre at ham masturberte mens de snakket.

#MeToo

Beskyldningene er kommet fram i kjølvannet av skuespiller Alyssa Milanos kampanje #metoo, som hun startet etter at flere skuespillere anklaget Hollywood-produsent Harvey Weinstein for trakassering, voldtekt og andre overgrep.

Senere har regissørene James Toback og Brett Ratner, og skuespillerne Jeremy Piven og Dustin Hoffman og Kevin Spacey blitt anklaget for trakassering.

Kulturstrøm

 • Polanski saksøker filmakademi

  Regissør Roman Polanski saksøker Academy of Motion Picture Arts and Sciences etter at akademiet kastet ham ut i fjor, skriver Variety. Utestengelsen er knyttet til en voldtekt av en 13 år gammel jente på 1970-tallet.

  Roman Polanski
  Foto: Str / AP
 • Helaften med Peer Gynt

  På NRK 2 i kveld kan du følge Henrik Ibsens Peer Gynt. Det blir en helaften med dokumentar, teater og etterprat med hovedrolleinnhaver Toralv Maurstad. Fra Det norske teatrets oppsetning i 2018.

  Toralv Maurstad er på veg heim etter framsyninga. Vi snakkar med han om familien Maurstad sitt livslange forhold til Peer Gynt, og det å kome seg opp og fram i livet. Regi: Ninja Benneche
 • 180.000 bier i Notre-Dame overlevde

  Katedralens bikuber var antatt å ha brent opp i storbrannen. Men birøkteren kunne langfredag meddele at biene har klart seg. – Jeg er så lettet, sier Nicolas Geant. Han har tatt seg av biene siden 2013, da kubene ble montert på taket til katedralen for å bidra til å øke antall bier i Paris. (NTB)

  Bikubene i Notre Dame