Stjernekomiker anklages av fem kvinner for seksuell trakassering

En av verdens største komikere, Louis C. K. anklages av flere kvinner for seksuell trakassering.

Louis C.K.

Louis C. K. anklages blant annet ha onanert foran flere kvinner.

Foto: Kevork Djansezian / Reuters

I intervjuer med The New York Times beskriver fem kvinner lignende former for trakassering som komikeren skal ha utsatt dem for.

Louis C. K. anklages blant annet for å ha onanert foran kvinnene.

Ifølge The Guardian har det versert rykter i årevis om den innflytelsesrike komikerens upassende seksuelle adferd foran kvinnelige kollegaer.

Louis C.K.
Foto: Hector Mata / AFP

I 2002 skal han ha invitert de to kvinnelige komikerne Dana Min Goodman og Julia Wolov til hotellrommet sitt for en drink, og skal deretter sjokkert kvinnene ved å ta frem penis.

De to kvinnene skal ha begynt å le, fordi de regnet med at det var en spøk fra CK sin side. Men så skal stjernekomikeren ifølge kvinnene, ha kledd seg naken og masturbert foran dem.

Vil ikke svare

Talspersoner for komikeren har så langt ikke besvart spørsmål om saken fra flere amerikanske medier. Louis ønsker heller ikke å kommentere beskyldningene.

– Han kommer ikke til å svare på noen spørsmål, skriver Lewis Kay, komikerens forlegger, i en e-post til New York Times.

En ny film skrevet og regissert av Louis C. K., «I Love You, Daddy», skulle egentlig ha hatt premiere i New York torsdag, men visningen er blitt avlyst.

En annen hendelse skal ha funnet sted i 2003, da Abby Schachner ringte Louis C.K. for å invitere ham til et av hennes forestillinger. Mens de var i telefonen kunne hun høre at ham masturberte mens de snakket.

#MeToo

Beskyldningene er kommet fram i kjølvannet av skuespiller Alyssa Milanos kampanje #metoo, som hun startet etter at flere skuespillere anklaget Hollywood-produsent Harvey Weinstein for trakassering, voldtekt og andre overgrep.

Senere har regissørene James Toback og Brett Ratner, og skuespillerne Jeremy Piven og Dustin Hoffman og Kevin Spacey blitt anklaget for trakassering.

Kulturstrøm

 • Fortnite kåret til årets spill

  Fortnite vant prisen for årets spill under Golden Joystick Award i London i helgen. Under utdelingen ble Fortnite, som er et skytespill hvor spillere enkeltvis eller i lag spiller mot hverandre, i tillegg kåret til vinner i kategorien årets konkurransespill, skriver Gamesradar.

  Fortnite
  Foto: Epic Games
 • Vil reforhandle kunstbytteavtale

  Det høyrepopulistiske partiet Ligaen vil at Italia skal reforhandle avtalen om utlån av Leonardo Da Vincis malerier til Louvre-museet i Frankrike i forbindelse med markeringen av Da Vincis død for 500 år siden. Leonardo da Vinci ble født i Italia i 1452 og døde i Frankrike 1519. I bytte mot Da Vinci-maleriene skal museet Scuderi del Quirinale i Roma få låne malerier av renessansekunstneren Raphael til en utstilling i 2020 for å markere at det er 500 år siden han døde (NTB).

  Den vitruviske mann - Leonardo da Vinci
  Foto: GABRIEL BOUYS / Afp
 • Borgengården reddes

  Borgengården, et landemerke i Skien sentrum, får penger fra Kulturminnefondet. De gir 300.000 kroner for å sikre den barokke utsmykningen på bygningen. Kulturminnefondet vektlegger den høye kulturminneverdien, samt byggets tilgjengelighet og historikk.

  Borgengården i Skien
  Foto: Anne Lognvik / NRK