Hopp til innhold

Stjernekomiker anklages av fem kvinner for seksuell trakassering

En av verdens største komikere, Louis C. K. anklages av flere kvinner for seksuell trakassering.

Louis C.K.

Louis C. K. anklages blant annet ha onanert foran flere kvinner.

Foto: Kevork Djansezian / Reuters

I intervjuer med The New York Times beskriver fem kvinner lignende former for trakassering som komikeren skal ha utsatt dem for.

Louis C. K. anklages blant annet for å ha onanert foran kvinnene.

Ifølge The Guardian har det versert rykter i årevis om den innflytelsesrike komikerens upassende seksuelle adferd foran kvinnelige kollegaer.

Louis C.K.
Foto: Hector Mata / AFP

I 2002 skal han ha invitert de to kvinnelige komikerne Dana Min Goodman og Julia Wolov til hotellrommet sitt for en drink, og skal deretter sjokkert kvinnene ved å ta frem penis.

De to kvinnene skal ha begynt å le, fordi de regnet med at det var en spøk fra CK sin side. Men så skal stjernekomikeren ifølge kvinnene, ha kledd seg naken og masturbert foran dem.

Vil ikke svare

Talspersoner for komikeren har så langt ikke besvart spørsmål om saken fra flere amerikanske medier. Louis ønsker heller ikke å kommentere beskyldningene.

– Han kommer ikke til å svare på noen spørsmål, skriver Lewis Kay, komikerens forlegger, i en e-post til New York Times.

En ny film skrevet og regissert av Louis C. K., «I Love You, Daddy», skulle egentlig ha hatt premiere i New York torsdag, men visningen er blitt avlyst.

En annen hendelse skal ha funnet sted i 2003, da Abby Schachner ringte Louis C.K. for å invitere ham til et av hennes forestillinger. Mens de var i telefonen kunne hun høre at ham masturberte mens de snakket.

#MeToo

Beskyldningene er kommet fram i kjølvannet av skuespiller Alyssa Milanos kampanje #metoo, som hun startet etter at flere skuespillere anklaget Hollywood-produsent Harvey Weinstein for trakassering, voldtekt og andre overgrep.

Senere har regissørene James Toback og Brett Ratner, og skuespillerne Jeremy Piven og Dustin Hoffman og Kevin Spacey blitt anklaget for trakassering.

Kulturstrøm

 • Jon Fosse nominert til amerikansk pris

  Jon Fosse er nominert til den amerikanske kritikerprisen National Book Critics Circle Award for «Eit nytt namn. Septologien VI-VII», melder NTB.

  På engelsk har romanen fått tittelen «A New Name», og den er oversatt av Damion Searls.

  Prisen deles ut natt til fredag norsk tid.

  Samme roman sørget for at Fosse fikk Brageprisen og Kritikerprisen, samt at han ble kortlistet til de internasjonale prisene Bookerprisen og National Book Award.

 • The Gathering tilbake igjen

  Datafestivalen «The Gathering» ararangeres i Vikingskipet i Hamar for første gang på fire år. De siste årene har det vært arrangert online-versjoner av festivalen på grunn av pandemien. «The Gathering» finner sted fra 5. – til 9. april.

  The Gathering
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • 150 vektere kan miste jobben ved Nasjonalmuseet

  Nasjonalmuseet får krass kritikk fra tillitsvalgte. 150 Securitas-vektere kan miste museet som arbeidsplass.

  – En statlig institusjon som dette bør kjempe for et anstendig arbeidsliv, sier hovedtillitsvalgt Stian Tveitan i Securitas til Aftenposten.

  To selskaper har til nå hatt ansvar for vaktholdet i Nasjonalmuseet: Securitas og Protect Vakthold og Sikkerhet, men fra 1. mai skal Protect ta over hele vaktholdet etter at de vant en anbudskonkurranse.

  Nasjonalmuseet
  Foto: Annika Byrde / NTB