Hopp til innhold

Stjernekampvinner samarbeider med Matoma

Adam Douglas sang seg til seier under finalen av Stjernekamp forrige helg. Nå avslører han nytt samarbeid.

Den norskamerikanske artisten Adam Douglas (36) kom til Norge for ti år siden. Etter ti uker med Stjernekamp, vant han forrige helg over ni andre artister.

Av de 13 sjangrene artistene var innom, var det EDM, elektronisk dansemusikk, som ga spesiell mersmak. Under opptredenen i den andre uken av programmet, valgte Douglas låten «False Alarm» av Matoma.

I kveldens Lindmo forteller han at sjangeren ikke er helt hans hjemmebane, men at han følte det gikk bra og at han koste seg.

– Det var fantastisk gøy, og jeg måtte til og med danse! sier han og smiler.

I etterkant av programmet tok Tom Stræte Lagergren, kjent som Matoma, kontakt med Douglas.

Matoma på Panorama Music festival i juli.

PÅ SCENEN: Musikkprodusenten Tom Stræte Lagergren, Matoma, på scenen under Panorama Music festival.

Foto: Monica Schipper / AFP

– Han sa at han synes jeg gjorde en bra jobb med låten hans, og var imponert.

Etter dette møttes de to artistene, og Douglas avslører at de nå jobber sammen i studio.

– Vi henger litt i studio og vi får se hvordan det blir. Jeg kunne aldri trodd det før Stjernekamp.

– Det kan hende det bare blir musikk for oss to, men vi har begynt og det er veldig stas, sier han.

Store samarbeid

Adam Douglas er kjent som frontfigur i bandet High Red og som soloartist. Han har gjort karriere med låter innen country- og soul sjangeren.

Med bakgrunn som singer/songwriter fra USA har han spilt og samarbeidet med store internasjonale artister som Jon Bon Jovi og Michael Landau. I tillegg har han jobbet med flere norske artister, deriblant Marit Larsen og Vidar Busk.

Nå blir det også trolig en ny sjanger og et nytt samarbeid på repertoaret med musikkprodusenten Matoma.

Adam Douglas i finalen i Stjernekamp

VANT: Adam Douglas (36) gikk til topps i Stjernekamp.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober