Dette husker Stjernekampdeltakerne best

Stjernekampdeltakerne Tor Endresen, Mariann Thomassen og Jenny Jenssen forteller om sine minne mest minneverdige stunder i programmet. Se video!

Mariann Thomassen synger Led Zeppelins Whole Lotta Love i Stjernekamp

Mariann Thomassen synger Led Zeppelin i Stjernekamp.

Det er tid for finale i Stjernekamp, og igjen står Tuva Syvertsen og Rita Eriksen. En etter en har de åtte andre deltakerne blitt sendt hjem, etter mer eller mindre vellykkede tolkninger av fremmede musikksjangrer.

Noen øyeblikk er mer minneverdige enn andre, og kommer ikke til å gå i glemmeboka med det første.

Spesielt ikke Rein Alexanders tolkning av Shaggys 90-tallshit Mr. Boombastic. På noen få uker har den fått over 11.000 visninger på Youtube.

– Rein Alexanders Mr. Boombastic er noe av det drøyeste jeg har sett på lang tid. Det må jo bli en kultklassiker, sier Mariann Thomassen til NRK.no.

– Jeg synes det var veldig sterkt og hysterisk og se alle fremføre opera. Alle utenom Rein, for han kan det jo, han er dyktig. Å se de andre takle den oppgaven var gøy.

Imponert av Jenny Jenssen

Rein Alexander synger Mr. Boombastic i Stjernekamp

Rein Alexanders versjon av Mr. Boombastic har allerede blitt sett over 11 000 ganger på Youtube.

Thomassen sier også at Jenny Jenssen har imponert henne, med sin uredde tilnærming til sangvalg.

– Alt har vært variert, fra flott og elegant i storband, til en skikkelig kompleks oppgave som hiphop. Det er beundringsverdig at de som har vært igjen har klart å knekke koden på to forskjellige låter samtidig, det er ingen enkel sak. Jeg har også flira godt av Jenny Jenssen, dansebanddronningen, som gir på uansett hva hun gjør, forteller Thomassen.

Har du fått noen tilbakemeldinger?

– Ja, at jeg må begynne å synge rock igjen, sier Thomassen, som avslører at noe kanskje er på gang.

Var det vanskelig å prøve andre sjangre?

– Alle sjangrene var vanskelige på sin måte. Den første var veldig utfordrende, men i rock var det bare å få ut beistet og levere. Jeg tok en klassiker i rock, og det var en skikkelig mannelåt, så jeg hadde egentlig all odds mot meg. Men jeg storkosa meg. Hiphop var det vanskeligste, røper den tidligere Surferosa-vokalisten.

Se Mariann Thomassen synge Led Zeppelin øverst i saken.

– Jeg fikk være fjortis igjen

Jenny Jenssen synger reggae i Stjernekamp

Jenny Jenssen har opplevd at fans har kommet bort til henne etter konsert og kritisert antrekket hun hadde på seg under Reaggae-delen av Stjernekamp.

Jenny Jenssen er veldig fornøyd med sin egen prestasjon i Stjernekamp. Dansebanddronningen føler hun har utnyttet konseptet til det fulle.

– Det er et fantastisk konsept, som har vært vidunderlig å være med på. Man går liksom på Stjernekamp-skole, der man lærer alt om de forskjellige sjangrene, sier Jenssen til NRK.no.

Hva var det morsomste?

– For min del var det hiphop. Da fikk jeg være fjortis igjen, ler hun.

–Men jeg vil gjerne trekke frem Tor sin visesang som den fineste delen av programmet. Jeg satt i garderoben og gråt da han sang.

– Reggaekostymet var en tabbe

Jenny Jenssen synger Lady Gaga i Stjernekamp

Jenny Jenssens valg av Lady Gaga var definitivt et av de friskere låtvalgene i Stjernekamp.

Har du fått noen tilbakemeldinger?

– Ja, absolutt. Folk er veldig engasjerte der ute. Her om dagen satt jeg på bussen og overhørte noen 14-åringer som snakket om at de hadde sett Jenny Jenssen synge Lady Gaga på Stjernekamp. De synes til og med det var kjempekult, forteller hun.

Det er ingen tvil om at Jenssen har kost seg på NRK i beste sendetid. Men hun innrømmer også å ha gjort en tabbe.

– Reggaekostymet var en tabbe. Haha, det har til og med kommet folk bort til meg etter mine private konserter og påpekt det, sier hun.

– Stjernekamp er et fantastisk konsept

Tor Endresen synger storband i Stjernekamp

Tor Endresen synes storbandsjangeren var den gøyeste-

Tor Endresen var utvilsomt en av de største favorittene til å vinne Stjernekamp, men måtte se seg slått i forrige runde – rett før finalen. Men han er ikke bitter.

– Stjernekamp er et så fantastisk konsept. Det handler ikke om noe annet enn det vi faktisk driver med – musikk. Man blir veldig godt ivaretatt, sier han til NRK.no.

Endresen sier til NRK.no at noe av det beste med Stjernekamp var å spille foran et fullsatt Chateau Neuf. Det gjorde hans favorittkveld enda mer minneverdig.

– Jeg må nok si at Storbandkvelden var den beste kvelden. Publikum, settingen og ikke minst bandet var helt fantastiske den sendingen, sier han.

– Det blir lett å få med nye artister

Det er fortsatt uklart om det blir noen ny sesong av Stjernekamp. Endresen kan fortelle at det i hvert fall ikke blir noe problem å rekruttere nye artister.

– Jeg har pratet med mange kolleger, og samtlige sier at de gjerne kunne tenke seg å være med på Stjernekamp, forteller han.

Ingen av deltakerne NRK.no har snakket med vil røpe sin favoritt til å vinne Stjernekamp. Jenny Jenssen understreker at det er det norske folk som bestemmer, og at det kommer an på hva de vil ha.

– Spørsmålet er om de vil ha en artist med et vanvittig register som er etablert gjennom mange år, eller en artist med et veldig særpreg. Det blir kjempespennende, smiler hun.

Kulturstrøm

 • Skipstunnel kan bli klar i 2025

  Verdens lengste tunnell for skip som er foreslått på Stadt kan tas i bruk i 2025, melder Kystverket, som mener kostnadene kan holdes innenfor rammene til Nasjonal transportplan. Storinget må vedta investeringen. Her kan du se flere bilder av Snøhettas forslag til tunnelen, 1,7 km lang.

  Stad skipstunnel
  Foto: Kystverket/Snøhetta
 • Gloria Vanderbilt er død

  Den ikoniske amerikanske moteskaperen og kunstneren døde med familien rundt seg, 95 år gammel, melder CNN. Vanderbilt arvet en av USAs rikeste familier, men markerte seg også som forfatter med flere bestselgende bøker. Hun arbeidet også som maler, skuespiller og var en pioner for designerjeansen, skriver Vogue.

  Gloria Vanderbilt
  Foto: AP
 • Fatboy Slim kuraterer Smileykunst

  DJen har inkludert sin egen samling i utstillingen «Smile High Club» han har valgt kunst til i Lisboa. Han har samlet på den ikoniske Smiley-en siden han oppdaget den på Talking Heads´ 12"single «Psycho Killer» i 1977, sier han til Underdogs Gallery. Den stiliserte Smiley-en ble designet av Harvey Ball i 1963.

  Smiley
  Foto: Wikimedia Commons