Øystein Wiik ryker ut av Stjernekamp for annen gang

– I kveld vil vi fort se hvem som faller gjennom, sier dommer Thomas Felberg. Seernes valg falt på Øystein Wiik som måtte forlate Stjernekamp for annen gang denne sesongen.

Øystein Wiik i Stjernekamp

– Jeg vet dommerne syntes jeg var for teatralsk, men sånn er jeg bare! sa Øystein Wiik.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Det fjerde av ti programmer i Stjernekamp svinget i takt med storbandet som var plassert på scenen, og alle artistene ble utfordret til det ytterste.

Felles for alle artistene er at de har som mål å bli Norges største entertainer. Men hva ligger egentlig i den gjeve tittelen?

Maria Haukaas Mittet i Stjernekamp

– Jeg var midt i en Woody Allen-film, sukket Thomas Felberg fornøyd.

Foto: Julia Naglestad / NRK

– En entertainer er ikke bare en som synger bra, men en hvis personlighet overgår selve sangen. Du må ha utstråling, sjarm, bevegelsen - rett og slett full pakke, sa dommer Thomas Felberg.

Kveldens deltaker som hadde full pakke og ble dommerfavoritt for Thomas Felberg var Martin, mens Mona B. Riise mente Knut Erik imponerte mest. Gjestedommer Jens Wendelboe klarte ikke velge, og mente Maria, Martin og særlig Heidi utmerket seg mest.

Øystein Wiik røk ut av Stjernekamp

– Jeg er veldig fornøyd, og på én måte er det nok med fire kvelder, smilte Øystein.

Foto: Julia Naglestad / NRK

De tre som fikk færrest stemmer i Storbandaften var Øystein, Tommy og Celine, men det var Øystein som måtte forlate Stjernekamp.

– Nå får jeg arbeidsro, og det skal jeg bruke til å skrive en ny krim som skal hete «Min Stjernekamp», spøkte artisten.

Det er andre gangen Øystein Wiik ryker ut av Stjernekamp, men han tok det ikke med tungt hjerte:

– Jeg har jo tross alt litt erfaring med dette nå. Og så er det så mye som skjer fremover, at det nesten passet bra. Jeg skriver jo en ny krimbok, og så gjøres ungdomsromanen min om til film og jeg skal også til Østerrike for å synge opera, så det er mange der ute som nok er glad jeg ryker ut i kveld! humret Øystein.

Han klarer ikke peke ut hvilken opptreden han er mest fornøyd med, og sier at han har nytt hvert øyeblikk, men at han er klar til å gå videre.

– Man dør jo tross alt ikke av å ryke ut av Stjernekamp, sier han og tenker seg litt om:
– Kanskje unntatt i min nye krim!

Digitalt storband

Helge Sunde og Norges musikkhøgskole i Stjernekamp

– Det har blitt noen lange kvelder, men både jeg og studentene koser oss veldig, sa dirigent Helge Sunde.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Med seg på scenen hadde artistene et storband fra Norges musikkhøgskole. I spissen stod førsteemanuensis og dirigent Helge Sunde, som for anledningen hadde byttet ut dirigentstativet med et nettbrett.

– De aller fleste av oss har lagt igjen notebøkene hjemme for lenge siden. Det er mye lettere å se notene på nettbrett, og på scenen trenger man mindre belysning, så helhetsinnrykket for seerne blir mye bedre.

Sunde forteller at interessen rundt storband har skutt i været ved Musikkhøgskolen, men han vil ikke si hvor mange mennesker som kom på bandets forrige konsert:

– Får brannvesenet vite det, så blir det trøbbel! ler han.

Kulturstrøm

  • Nye Ibsen-bibliotek tegnet

    Japanske Kengo Kuma med «Trekrone» (bildet) og danske Schmidt Hammer Lassens «Foranderlige perspektiver» er de to arkitektforslagene som er videre i konkurranse om Ibsen-bibliotek. Planen er at Ibsen-biblioteket åpner før 200-årsjubileet for Henrik Ibsens fødsel i 2028.

    Trekrone, forslaget til Ibsen-bibliotek tegnet av japanske Kengo Kuma og MAD Arkitekter i Norge.
    Foto: Kengo Kuma/MAD
  • Kommunen søker etter blogger

    Fyresdal kommune søker etter en blogger med flere tusen følgere på sosiale medier – som vil flytte til bygda. Kommunen tilbyr gratis bolig, skole og barnehageplass i ett år. Gjenytelsen er hyppige blogginnlegg og snapper fra Fyresdal.