NRK Meny
Normal

Dette synger Stjernekamp-deltakerne på premieren

– Alle heier en frem, så noen må jo ljuge! sier Heidi Gjermundsen Broch.

Stjernekamp 2015

ÅRETS DELTAKERE (f.v.): Martin Halla, Celine Helgemo, Øystein Wiik, Heidi Gjermundsen Broch, Knut Erik Østgård, Maria Karlsen, Tommy Fredvang, Maria Haukaas Mittet, Eirik Søfteland og Trine Rein.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Kampen om å bli Norges ultimate entertainer sparkes i gang for fjerde år på rad i kveld, og stemningen blant de ti artistene er til å føle å ta på før høstens premiere. Se låtvalget de har gjort nederst i artikkelen.

Kåre Magnus Bergh

– Jeg er jo far for Stjernekamp-gjengen, så jeg må jo passe på dem! sier Kåre Magnus Bergh.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Programleder Kåre Magnus Bergh sier til Nitimen at det ikke er enkelt å si til deltakerne at «det er bare å slappe av». Han har full forståelse for at nervene kan løpe løpske før kveldens sending, men har noen tips på lur:

– Mitt beste råd til dem er at de må finne en kombinasjon av å gi alt, tenke det ikke er så farlig og tørre å prøve ting man ikke har gjort før. Og det viktigste er å kunne le av seg selv om noe går galt underveis! Det har jeg i alle fall tenkt å gjøre om jeg dummer meg ut selv.

I hvert av de ni programmene utfordres deltakerne i en rekke sjangre, og den som står igjen til sist får tittelen «Norges ultimate entertainer». I løpet av serien må de aller fleste godt utenfor komfortsonen sin, men skuespiller Heidi Gjermundsen Broch (40) mener det bare er sunt å få prøvd seg.

– Livet i seg selv er en alvorlig sak, så det er viktig å huske å leke seg litt!

Selvtillit er alt

Heidi Gjermundsen Broch

– Det er den syke kombinasjonen av låt og artist som blir så fantastisk i kveld, sier Heidi Gjermundsen Broch.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Både dommerne og deltakerne er svært spente på kveldens sending, og både Borch og Bergh er enig om at stemningen i programmet har vært svært god blant alle de medvirkende. Bergh mener allikevel at det er noen yrkesskader som følger med enkelte av deltakerne:

– Jeg har fortalt Heidi flere ganger hvor flink hun er, men hun tror meg faktisk ikke!

Veien frem til et resultat i teaterverdenen og i Stjernekamp er nemlig svært ulik, forteller skuespilleren, og sier at hun er vant til ofte å bli rettet på underveis i prosessen mot et teaterstykke.

– I Stjernekamp derimot så er hele aparatet rundt så bejaende! Og da tenker jeg: «Noen her må jo ljuge!».

Kveldens kick-off

I løpet av sesongen drømmer Broch om å synge heavy metal, men på scenen i kveld skal vi se henne og de ni andre deltakerne i en helt annet sjanger, nemlig norsk rock.

– Det er veldig mye forskjellig og utrolig mye kult som skal skje på scenen i kveld. Selv skal jeg prøve å synge … jeg mener, jeg skal synge «Wildbird» av Bigbang!

Den komplette listen over sangene artistene har valgt å synge i kategorien norsk rock, ser du her:

Du kan se Stjernekamp på NRK1 klokken 19:55 i kveld.

Kulturstrøm