Norsk stjernefotograf i nytt samarbeid med Victoria's Secret-modell for britisk prestisjemagasin

Fotograf Olav Stubberud har allerede gjort seg bemerket i moteverdenen, men samarbeidet med supermodellen Barbara Palvin med 14 millioner følgere på instagram gjør ham til en som kan imponere i moteverden, mener Costume-redaktøren.

Olav Stubberud og Barbara Palvin

Olav Stubberud fikk også en rolle i fotoseansen med Barbara Palvin.

Foto: Olav Stubberud

Britiske Love Magazine la torsdag ut en video på sine nettsider. Den er signert norske Olav Stubberud. Han har de siste årene reist verden rundt og tatt bilder av artister som Justin Bieber, The Chainsmokers og Kygo.

– Det er jo en kategori man har sett opp til som yngre, og har lurt på hvordan fungerer. Selv om jeg har gjort en del fete ting de siste åra, så havner dette i et litt annet selskap, skriver Stubberud i en e-post til NRK.

Foran kameraet finner man supermodell Barbara Palvin. Hun har 14 millioner følgere på Instagram og har blant annet gått på catwalken for Victoria’s Secret tidligere.

Yael Quint og Barbara Palvin

Yael Quint ordner skjørtet til Barbara Palvin på fotoshooten.

Foto: Olav Stubberud

Samarbeidet ble arrangert av den amerikanske stylisten Yael Quint. Hun har vært i Norge under den norske moteuken Oslo Runway flere ganger. Derfra har hun arrangert fotoseanser med kjente nordmenn i norsk design i internasjonale magasiner, som blant andre Rawdah Mohamad for amerikanske V og Emma Ellingsen i amerikanske W.

– Befester hans posisjon

Kine B. Hartz, redaktør i motemagasinet Costume, forklarer at britiske Love Magazine har sterk internasjonal posisjon i moteverdenen.

– Stubberud har jo allerede gjort seg bemerket i moteverden, men dette befester hans posisjon som en som kan bringe sitt uttrykk til torgs i moteverden og imponere, skriver hun.

Redaktøren beskriver karrieren til Stubberud som imponerende.

– Jeg gleder meg til å følge fortsettelsen, og håper vi får se mer av hans arbeid i moteverden også, avslutter hun.

Ser ikke på seg selv som motefotograf

Videoen ble spilt inn i New York i februar, kort tid før koronakrisen traff. Stubberud syns det er spesielt å se hvordan New York nå er hardt rammet.

– Og det er litt rart å tenke på at det kan bli veldig lenge til vi kan gjøre noe der borte igjen, skriver Stubberud.

Quint har tenkt mye på shooten den siste tiden. Hun beskriver den som en av de morsomste hun noensinne har jobbet på.

– Når Olav og jeg jobber sammen blir det magi, skriver hun.

Temaet for seansen var kjærlighet til seg selv, og det at det er greit å være alene.

– Som er artig i disse karantenetider hvor det er alt vi gjør, men teamet gjelder fortsatt og det er fantastisk, skriver Quint.

For Stubberud betyr muligheten til å gjøre denne typen motefotoseanser mye.

– Mye fordi jeg ikke ser på meg selv som en motefotograf, noe som gjør at det er fett å få innpass på et så høyt nivå, skriver Stubberud.

Jobber mot utstilling i 2021

Han har tidligere laget videoen av Sigrid til Britiske Vogue, og tok bildene av Astrid S og Okay Kaya blant andre, til amerikanske V i fjor høst.

Men i porteføljen hans har han flest konsertbilder. De siste ti årene har han reist mye, men de siste ukene har han kun vært i Norge.

Koronapandemien har satt en stopper for flere av planene til fotografen.

– Klisje som det er, så må man bare se det positive i det. For meg har det vært å få et lite pusterom, forteller Stubberud.

Både han og hans nære har holdt seg friske, og dermed har han prøvd å bruke tiden på å få et forsprang i seg selv, i jobb og livet generelt. Han trekker frem en utstilling som skal åpnes 12. juni 2021.

– Så forhåpentligvis så er ting i gang i Norge rundt da, skriver Stubberud.

Kulturstrøm

  • Halle Berry trakk seg fra rolle

    Fredag delte Halle Berry sin entusiasme for en kommende filmrolle som transmann i et Instagram Live-intervju. Mandag bad hun om unnskyldning – og trakk fra seg rollen. Hun fikk hard medfart av kritikere, blant annet for konsekvent å ha feilkjønnet sin potensielle rollekarakter når hun omtalte vedkommende, melder Variety. Mandag unnskyldte Berry seg på Twitter.

    Laster Twitter-innhold
  • Svenske tivolier krever erstatning

    Svenske fornøyelsesparker som Liseberg, Grøna Lund og Skara Sommarland krever 1,5 milliarder kroner i erstatning fordi de pålagt å holde stengt på grunn av koronapandemien. Det skriver SVT. Liseberg sier at de taper over 800 millioner kroner.