Norsk stjernefotograf i nytt samarbeid med Victoria's Secret-modell for britisk prestisjemagasin

Fotograf Olav Stubberud har allerede gjort seg bemerket i moteverdenen, men samarbeidet med supermodellen Barbara Palvin med 14 millioner følgere på instagram gjør ham til en som kan imponere i moteverden, mener Costume-redaktøren.

Olav Stubberud og Barbara Palvin

Olav Stubberud fikk også en rolle i fotoseansen med Barbara Palvin.

Foto: Olav Stubberud

Britiske Love Magazine la torsdag ut en video på sine nettsider. Den er signert norske Olav Stubberud. Han har de siste årene reist verden rundt og tatt bilder av artister som Justin Bieber, The Chainsmokers og Kygo.

– Det er jo en kategori man har sett opp til som yngre, og har lurt på hvordan fungerer. Selv om jeg har gjort en del fete ting de siste åra, så havner dette i et litt annet selskap, skriver Stubberud i en e-post til NRK.

Foran kameraet finner man supermodell Barbara Palvin. Hun har 14 millioner følgere på Instagram og har blant annet gått på catwalken for Victoria’s Secret tidligere.

Yael Quint og Barbara Palvin

Yael Quint ordner skjørtet til Barbara Palvin på fotoshooten.

Foto: Olav Stubberud

Samarbeidet ble arrangert av den amerikanske stylisten Yael Quint. Hun har vært i Norge under den norske moteuken Oslo Runway flere ganger. Derfra har hun arrangert fotoseanser med kjente nordmenn i norsk design i internasjonale magasiner, som blant andre Rawdah Mohamad for amerikanske V og Emma Ellingsen i amerikanske W.

– Befester hans posisjon

Kine B. Hartz, redaktør i motemagasinet Costume, forklarer at britiske Love Magazine har sterk internasjonal posisjon i moteverdenen.

– Stubberud har jo allerede gjort seg bemerket i moteverden, men dette befester hans posisjon som en som kan bringe sitt uttrykk til torgs i moteverden og imponere, skriver hun.

Redaktøren beskriver karrieren til Stubberud som imponerende.

– Jeg gleder meg til å følge fortsettelsen, og håper vi får se mer av hans arbeid i moteverden også, avslutter hun.

Ser ikke på seg selv som motefotograf

Videoen ble spilt inn i New York i februar, kort tid før koronakrisen traff. Stubberud syns det er spesielt å se hvordan New York nå er hardt rammet.

– Og det er litt rart å tenke på at det kan bli veldig lenge til vi kan gjøre noe der borte igjen, skriver Stubberud.

Quint har tenkt mye på shooten den siste tiden. Hun beskriver den som en av de morsomste hun noensinne har jobbet på.

– Når Olav og jeg jobber sammen blir det magi, skriver hun.

Temaet for seansen var kjærlighet til seg selv, og det at det er greit å være alene.

– Som er artig i disse karantenetider hvor det er alt vi gjør, men teamet gjelder fortsatt og det er fantastisk, skriver Quint.

For Stubberud betyr muligheten til å gjøre denne typen motefotoseanser mye.

– Mye fordi jeg ikke ser på meg selv som en motefotograf, noe som gjør at det er fett å få innpass på et så høyt nivå, skriver Stubberud.

Jobber mot utstilling i 2021

Han har tidligere laget videoen av Sigrid til Britiske Vogue, og tok bildene av Astrid S og Okay Kaya blant andre, til amerikanske V i fjor høst.

Men i porteføljen hans har han flest konsertbilder. De siste ti årene har han reist mye, men de siste ukene har han kun vært i Norge.

Koronapandemien har satt en stopper for flere av planene til fotografen.

– Klisje som det er, så må man bare se det positive i det. For meg har det vært å få et lite pusterom, forteller Stubberud.

Både han og hans nære har holdt seg friske, og dermed har han prøvd å bruke tiden på å få et forsprang i seg selv, i jobb og livet generelt. Han trekker frem en utstilling som skal åpnes 12. juni 2021.

– Så forhåpentligvis så er ting i gang i Norge rundt da, skriver Stubberud.

Kulturstrøm

 • Kunstneren Christo er død

  Kunstneren Christo, som var mest kjent for å pakke inn store byggverk og landskaper, er død, 84 år gammel. Bulgarskfødte Christo Vladimirov Javacheff, som han egentlig het, døde av naturlige årsaker i hjemmet sitt i New York søndag.

 • Fikk inspirasjon på nachspiel

  Men hvordan starter egentlig Kjartan Fløgstads arbeide med en bok? I hans siste roman – Due og dronen – kom ideen til en av hovedkarakterer på et nachspiel i Finnmark.

  Litteraturfestivalen på Lillehammer er i år flyttet til NRKs studio i Oslo. Se og hør mer i NRK TV og NRK Radio.

  Forfatter Kjartan Fløgstad snakker på "Litteraturfestivalen rett hjem" om hvordan han får inspirasjon til roman-karakterene sine. I tilfellet Due og Drone kom inspirasjonen på et nachspiel i Finmark
 • Forhandlingsfristen går ut midnatt

  Avtalen mellom TV 2 og Telia-eide Get om distribusjon går ut ved midnatt. Dersom selskapene ikke finner enighet, mister rundt 480.000 Get-kunder TV 2s kanaler. Det melder NTB. Avtalen bestemmer hvor mye Get skal betale for TV 2s kanaler.