Sting spiller på gjenåpningen av Bataclan

Den engelske artisten Sting står på scenen i Paris 12. november, 364 dager etter terrorangrepene i Paris.

Musikeren Sting under en konsert i California
Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Det er snart ett år siden terrorister stormet konsertstedet Bataclan i Paris under en Eagles of Death Metal-konsert og drepte 89 mennesker.

Dagen før ettårsmarkeringen kommer Sting til Bataclan for å spille, mens det den 13. november vil være en minnemarkering og konsert med det amerikanske bandet Eagles of Death Metal til stede, skriver det franske nettstedet BFMTV.

Sting bekrefter selv kunngjøringen fra Lgardere Unlimited Live Entertainment og skriver i en uttalelse på sitt nettsted at «vi har to viktige oppgaver å fullføre ved gjenåpningen av Bataclan».

– For det første gjelder det å huske og gjøre ære på dem som mistet sine liv i angrepet for ett år siden, og for det andre dreier det seg om å feire livet og musikken som dette historiske teateret representerer, uttaler Sting.

Etter 13. november i år, kommer spillestedet til å være åpent som normalt. Den 16. november kommer britiske Pete Doherty for å spille, mens senegalesiske Youssou N’Dour står på scenen noen dager senere.

Ledelsen ved Bataclan har sagt at de vil fortsette å dyrke den varme, vennlige atmosfæren som konsertstedet er kjent for.

Les også: Ble advart mot terror-aksjon mot Bataclan

France Paris Attacks

STENGT SIDEN 2015: Konsertstedet Bataclan har vært stengt siden terrorangrepet 13. november 2015.

Foto: Christophe Ena / Ap

Kulturstrøm

 • Kraftsalve mot egen bransje

  – Vi må samarbeide med myndighetene for å beskytte noe som er mye viktigere enn teknologi; demokratiet. Det var her før oss, og det må eksistere og fungere etter oss, sier Brad Smith, president i Microsoft i et intervju med NPRs All Things Considered. Les hele saken i NRKBeta.

  Brad Smith
  Foto: GARY HE / Reuters/Scanpix
 • Jackson-dokumentar fikk Emmy-pris

  Dokumentarfilmen hvor den avdøde popstjernen Michael Jackson beskyldes for seksuelle overgrep, har fått Emmy-prisen for beste dokumentar. I filmen forteller to amerikanske menn om hvordan Jackson angivelig misbrukte dem da de var barn.

  Leaving neverland