Sting spiller på gjenåpningen av Bataclan

Den engelske artisten Sting står på scenen i Paris 12. november, 364 dager etter terrorangrepene i Paris.

Musikeren Sting under en konsert i California
Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Det er snart ett år siden terrorister stormet konsertstedet Bataclan i Paris under en Eagles of Death Metal-konsert og drepte 89 mennesker.

Dagen før ettårsmarkeringen kommer Sting til Bataclan for å spille, mens det den 13. november vil være en minnemarkering og konsert med det amerikanske bandet Eagles of Death Metal til stede, skriver det franske nettstedet BFMTV.

Sting bekrefter selv kunngjøringen fra Lgardere Unlimited Live Entertainment og skriver i en uttalelse på sitt nettsted at «vi har to viktige oppgaver å fullføre ved gjenåpningen av Bataclan».

– For det første gjelder det å huske og gjøre ære på dem som mistet sine liv i angrepet for ett år siden, og for det andre dreier det seg om å feire livet og musikken som dette historiske teateret representerer, uttaler Sting.

Etter 13. november i år, kommer spillestedet til å være åpent som normalt. Den 16. november kommer britiske Pete Doherty for å spille, mens senegalesiske Youssou N’Dour står på scenen noen dager senere.

Ledelsen ved Bataclan har sagt at de vil fortsette å dyrke den varme, vennlige atmosfæren som konsertstedet er kjent for.

Les også: Ble advart mot terror-aksjon mot Bataclan

France Paris Attacks

STENGT SIDEN 2015: Konsertstedet Bataclan har vært stengt siden terrorangrepet 13. november 2015.

Foto: Christophe Ena / Ap

Kulturstrøm

 • Kulturpris til Mauds redningsmenn

  Roald Amundsen si polarskute «Maud» vart i fjor frakta til Asker, der ho var bygd, etter å ha blitt heva frå havbotnen nord i Canada i 2016. Jan Wanggaard og Tandberg Eiendom får i dag pris frå statsminister Erna Solberg for sin innsats.

 • Misnøye med Weinstein-forlik

  To av skuespillerne som har saksøkt Harvey Weinstein nekter å være med på gruppeforliket, hvor det er avtalt at filmprodusenten skal betale 400 millioner kroner i erstatning til de fornærmede. Forliket er ikke endelig signert av partene, og kan dermed ende opp med å bli droppet. Det skriver New York Times.

  Harvey Weinstein
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Mímir Kristjánsson til Farmen

  Journalist og forfatter, Mímir Kristjánsson, er deltaker i neste års Farmen kjendis, melder TV 2. Han begrunner deltagelsen med at det vil bli en fin påminnelse på hvordan det var å drive en gård for 100 år siden, da Norge var et fattig land.

  Mimir Kristjansson
  Foto: Torkel Anstensrud Schibevaag / NRK