Hopp til innhold

Stine Fiskaa

En av Michael Jacksons mange dedikerte fans heter Stine Fiskaa. Hun rett og slett digger ham - og det holdt til seier i tidenes første Kvitt eller dobbelt-duell!

Stine Fiskaa
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Stine er 18 år fra Fiskåbygd i Møre og Romsdal.
Interessen for Michael Jackson kom da hun bare var 4-5 år gammel, og siden har hun vært hektet! Stine er en ekte fan, hun ELSKER Michael Jackson. Effektsamlingen er stor, og rommer rundt 40-50 dvd’er og minst like mange cd’er. Jenterommet er også preget av en mengde plakater.

Uten om Michael Jackson er Stine interessert i dans og opptrer på diverse show. Hun begynte å danse da hun var 7 år, etter å ha sett en Michael-konsert på tv.
Stine skal til USA neste sommer, og drømmer om å få se Neverland-ranchen og ikke minst Michael Jackson i egen person!

Michael Jacksons album "Thriller"
Foto: Albumcover

Stines emne

Michael Jackson er en amerikansk sanger, danser og komponist. Jackson kalles ofte "king of pop", og det med rette. Han har hatt utallige hits over hele verden, og har solgt millioner av plater. Hans album "Thriller" fra 1982 er fortsatt verdens mest solgte album.

Stine møtte til historiens første Kvitt eller dobbelt-duell mot Tora Dahle Aagård .

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober