NRK Meny
Normal

Stilsikkert, velspilt og elegant

Filmen Caution Lust får nesten alle hullene på terningen. - Den har en overbevisende atmosfære, mener Nitimens Helen de Bellis.

Bilder av filmen Caution Lust
Foto: Foto/Copyright: Sandrew Metronome

Du husker sikkert Ang Lee, mannen bak ”Snikende tiger, skjult drage” og som Oscarvinnende regissør av ”Brokeback Mountain”.

Bilder fra filmen Caution Lust
Foto: Foto/Copyright: Sandrew Metronome

Vender tilbake

Ang Lee er opprinnelig fra Taiwan, men har jobbet mye med amerikanske temaer siden han flyttet til USA i 1978. I ”Lust, Caution” vender han tilbake til kinesisk historie, til Hong Kong og Shanghai under japanernes okkupasjon i 2. Verdenskrig.

Filmen er et erotisk spiondrama, stilsikkert, velspilt og elegant, med overbevisende atmosfære fra den gangen da.

Se bilder fra filmen her!

Egger publikum

Wong er en ung idealistisk student i Hong Kong. Teatergruppen setter opp patriotiske skuespill som egger publikum til motstand mot den japanske okkupasjonen.

Så går de lenger... De klekker ut planer for å myrde en mektig politiker, herr Lee, som samarbeider med okkupasjonsmakten.

Bilder av filmen Caution Lust
Foto: Foto/Copyright: Sandrew Metronome

Lærer seg å ha sex

Tang Wei får jobben som lokkemat. Hun blir venninde av politikernes kone, sitter endeløse dager og sladrer og spiller mahjong. Men det tennes en gnist mellom henne og ektemannen.

Bilder fra filmen Caution Lust
Foto: Foto/Copyright: Sandrew Metronome

Hun går så langt i forberedelsene til patriotisk forførelse at hun lar en av kompisene ta dyden og lære henne opp i sengelek.

Mislykkes

Attentatet mislykkes i blodig katastrofe og konspiratørene tar flukten. Noen år senere møtes de i Shanghai. Studentene er nå medlemmer av en mer hardbarket motstandsbevegelse.

Wong får igjen jobben som lokkemat for å drepe Lee. Nå er han sjef for det hemmelige politiet.

Da begynner et dødelig spill mellom de to. De utvikler emosjonelle bånd og en erotisk avhengighet med sado machokistiske overtoner.

Komplisert film

Bilde fra filmen Caution Lust
Foto: Foto/Copyright: Sandrew Metronome

”Lust, Caution” er et komplisert kjærlighetsdrama, like mye et emosjonelt sjakkspill som en romanse. Sexscenene er dristige og viser det meste, men for en gang skyld er de riktige og nødvendige for handlingen.

Filmen beveger seg i sin egen tid, to og en halv time kan virke seigt.

Filmen vant Gulløven i Venezia og får terningkast 5 av Nitimens Helen de Bellis.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK