NRK Meny
Normal

Stiller opp på Bowie-festival

Flere artister har takket ja til å opptre på David Bowie festival på Manhattan i mai.

Arcade Fire er en lykkelig familie. Nå med enda mer kjærlighet!
Foto: Ryan Remiorz / AP

David Bowie
Foto: NILS MEILVANG / AP

Blant dem som skal opptre på den første High Line Festival er Arcade Fire, Air, The Polyphonic Spree, Deerhoof og Laurie Anderson.

Da Arcade Fire debuterte med "Funeral" i 2004 skal Bowie begeistret ha uttalt at den canadiske gruppa hadde laget årets album.

Bandet skulle ha spilt på Sentrum Scene i Oslo lørdag 24. mars, men konserten ble avlyst grunnet sykdom. Det jobbes med ny konsertdato, trolig til høsten.

Bowie takket ja til å velge ut og booke artister til det ti dager lange arrangementet som skal avvikles på spillesteder nær en offentlig park som er bygd på en forlatt, opphøyd jernbane i New York.

- Selv om dette første året blir beskjedent i omfang, så har vi vært ganske heldige siden mange av dem vi har spurt har takket ja. Jeg er også veldig fornøyd med at mange av de nye artistene opptrer sammen med mer etablerte navn som representerer et ganske bredt spekter av stilarter innen kunstmiljøet, skriver Bowie på hjemmesiden sin.

Festivalen, som sponses av H&M, vil også bestå av en forestilling med skaperen av TV-seriene "Extras" og "Kontoret", Ricky Gervais, og performancekunst.

Videre kommer David Bowie til å vise sine favoritt-spanskspråklige filmer under High Line Festival som avvikles i perioden 9. - 19. mai.

Kulturstrøm