Stian Carstensens FLIPP

Tidenes merkeligste, morsomste og mest uklassifiserbare tingingsverk ble levert av Stian Carstensen til 40-års jubileet for VossaJazz.

Stian Carstensen
Foto: Ådne Dyrnesli / VossaJazz

Jazzklubben

Indisk sitar, Hawaii-gitar, afro- og balkanrytmer, asiatisk ekstase og ellevill bluegrass er bare noen av elementene man kunne spore, ved siden av engelsk renessanse og tysk barokkmusikk. En herlig mix hvor Stian Carstensen eksellerte på trekkspill, gitarer, banjo, trommer og med plystring og sang - heftig fulgt opp av allsang fra publikum.

Utfordringer

Bare besetningen sier sitt om mangfoldet: Felejazzvirtuos Ola Kvernberg og Kringkastingsorkstrets førstefiolinist Atle Sponberg stortrivdes med å utfordre hverandre, cellist Mats Rondin og harpist Sidsel Walstad fulgte varmt opp, Torbjørn Dyrud var like hjemme på cembalo som på el-piano og i bunnen kokte Finn Guttormsens elbass og Jarle Vespestads trommer.

Stian Carstensen på VossaJazz 2013
Foto: Ådne Dyrnesli / VossaJazz

Absurditeter

Og innimellom fikk vi de mest absurde leksjoner og introduksjoner fra orkesterleder Carstensen - om «brådiktning», sentralstimulansenes gleder og musikklivet på Eidsvoll som overgår det meste...

 • FLIP, tingingsverk til VossaJazz
 • JAZZKLUBBEN
 • Søndag 24/3 kl 22.05

Kulturstrøm

 • Norges dyreste bok er verdt 2 mill

 • Patruljerte på Facebook

  Fem personer har fått bøter etter at to politibetjenter fra Trondheim «patruljerte» på Facebook i ledige stunder, skriver Adresseavisen. I flere grupper ble det solgt alkohol og tobakk, og politiet satte seg et mål om at gruppene skulle opphøre.

 • Slutt på pausen fra Ocean

  Det har gått tre år siden Frank Ocean ga ut sitt siste album. Nå har hiphopartisten sluppet en ny singel, «DHL», skriver CNN. Låten er den første han har gitt ut siden han kom med «Moon River» med Audrey Hepburn i februar 2018. Sist han ga ut et album var i 2016. Da gikk «Blonde» rett inn på førsteplassen på Billboard-listen (NTB).

  Frank Ocean
  Foto: ANDREW KELLY / Scanpix/Reuters