Stian Carstensens FLIPP

Tidenes merkeligste, morsomste og mest uklassifiserbare tingingsverk ble levert av Stian Carstensen til 40-års jubileet for VossaJazz.

Stian Carstensen
Foto: Ådne Dyrnesli / VossaJazz

Jazzklubben

Indisk sitar, Hawaii-gitar, afro- og balkanrytmer, asiatisk ekstase og ellevill bluegrass er bare noen av elementene man kunne spore, ved siden av engelsk renessanse og tysk barokkmusikk. En herlig mix hvor Stian Carstensen eksellerte på trekkspill, gitarer, banjo, trommer og med plystring og sang - heftig fulgt opp av allsang fra publikum.

Utfordringer

Bare besetningen sier sitt om mangfoldet: Felejazzvirtuos Ola Kvernberg og Kringkastingsorkstrets førstefiolinist Atle Sponberg stortrivdes med å utfordre hverandre, cellist Mats Rondin og harpist Sidsel Walstad fulgte varmt opp, Torbjørn Dyrud var like hjemme på cembalo som på el-piano og i bunnen kokte Finn Guttormsens elbass og Jarle Vespestads trommer.

Stian Carstensen på VossaJazz 2013
Foto: Ådne Dyrnesli / VossaJazz

Absurditeter

Og innimellom fikk vi de mest absurde leksjoner og introduksjoner fra orkesterleder Carstensen - om «brådiktning», sentralstimulansenes gleder og musikklivet på Eidsvoll som overgår det meste...

 • FLIP, tingingsverk til VossaJazz
 • JAZZKLUBBEN
 • Søndag 24/3 kl 22.05

Kulturstrøm

 • Festivalstemning i Gamlebyen

  NRKs Festivalsommer ruller videre, og denne helgen har vi vært på Månelanding i Gamlebyen i Fredrikstad. Vi kan by på minigolf med Motorpsycho, intimstemning med Sebastian Zalo og en innføring i festivalens helt egne gartneri.

  Markus Bailey er med på Månelanding 2021 sammen med artister og publikum i Fredrikstad. Gamlebyen byr på intime, stemningsladde konserter i år.
 • Ariana Grande-event i Fortnite

  Frå 6. til 8. august skal artist Ariana Grande vere del av eit musikalsk event i spelet Fortnite. Eventet «Rift Tour» består av fem konsertar. Ifølge Epic Games har dei også designa ein eigen Grande-skin som spelarane kan kjøpe.

  Ariana Grande i 2018.
  Foto: MARIO ANZUONI / Reuters