NRK Meny
Normal

Stevie Wonder på turné

Tamla Motown-legenden Stevie Wonder (57) legger ut på sin første amerikanske turne på 20 år.

Stevie Wonder

Tamla Motown-legenden Stevie Wonder (57) legger ut på sin første amerikanske turne på 20 år. Her fra hans annonsering og opptreden i Los Angeles torsdag.

Foto: NICK UT / AP

Les også: Får synet tilbake?

Les også: Wonder-album klart

Første konsert blir i San Diego torsdag 23. august, mens den siste finner sted i Boston torsdag 20. september.

Wonder vil i alltid gjøre 13 konserter i til sammen åtte delstater inkludert opptredener i Los Angeles, Chicago og Atlanta.

Overraskelseskonsert

Stevie Wonder annonserte turneen under en overraskelseskonsert i en park i Century City i Los Angeles torsdag.

Hundrevis av kontorfunksjonærer hadde sin lunsjpause i parken og fikk høre Wonder spille flere av sine hits, inkludert «Higher Ground» og «My Cherie Amour», mens de spiste matpakkene sine, melder nyhetsbyrået Reuters.

Artisten sa til publikum at det vil bli lagt flere konserter til turneen som er døpt «Wonder Summer Nights».

Nesten en halv million solgte

I 2005 ga han ut sitt første album med nytt studiomateriale på ti år, «A Time to Love». Det gikk rett inn på femteplass på den amerikanske albumlisten og er til nå solgt i 469.000 eksemplarer, ifølge Nielsen SoundScan.

Stevie Wonder har i alt solgt mer enn 70 millioner album siden han tegnet kontrakt med Motown Records i en alder av 11 år og har i løpet av sin karriere mottatt hele 25 Grammy-priser samt en æres-Grammy.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).