Hopp til innhold

Stevie Wonder på turné

Tamla Motown-legenden Stevie Wonder (57) legger ut på sin første amerikanske turne på 20 år.

Stevie Wonder

Tamla Motown-legenden Stevie Wonder (57) legger ut på sin første amerikanske turne på 20 år. Her fra hans annonsering og opptreden i Los Angeles torsdag.

Foto: NICK UT / AP

Les også: Får synet tilbake?

Les også: Wonder-album klart

Første konsert blir i San Diego torsdag 23. august, mens den siste finner sted i Boston torsdag 20. september.

Wonder vil i alltid gjøre 13 konserter i til sammen åtte delstater inkludert opptredener i Los Angeles, Chicago og Atlanta.

Overraskelseskonsert

Stevie Wonder annonserte turneen under en overraskelseskonsert i en park i Century City i Los Angeles torsdag.

Hundrevis av kontorfunksjonærer hadde sin lunsjpause i parken og fikk høre Wonder spille flere av sine hits, inkludert «Higher Ground» og «My Cherie Amour», mens de spiste matpakkene sine, melder nyhetsbyrået Reuters.

Artisten sa til publikum at det vil bli lagt flere konserter til turneen som er døpt «Wonder Summer Nights».

Nesten en halv million solgte

I 2005 ga han ut sitt første album med nytt studiomateriale på ti år, «A Time to Love». Det gikk rett inn på femteplass på den amerikanske albumlisten og er til nå solgt i 469.000 eksemplarer, ifølge Nielsen SoundScan.

Stevie Wonder har i alt solgt mer enn 70 millioner album siden han tegnet kontrakt med Motown Records i en alder av 11 år og har i løpet av sin karriere mottatt hele 25 Grammy-priser samt en æres-Grammy.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.