STERK DEBUTPLATE

Du bør merke deg navnet Sogns med en gang. Nå er gutta klare med sin debutplate som er sterke saker!

Sogns

Sogns

Siden starten i 2005 har Sogn jobbet med skape sin egen stil. Midt i oppkjøringen fikk bandet mulighet til å være med i Lyden av lørdag på NRK. Dette var en mulighet som bandet ikke kunne si nei til. Etter mange uker med opptak og direktesendinger var bandet plutselig mange erfaringer rikere. Nå har bandet gjort unna mange timer i studio hos Morten Nyhus på Gjøvik. De 12 melodiene på plata er fullt og helt innspilt av gutta i Sogns. De må være fornøyd med produktet, for det er ikke mange danseband som gir ut en så sterk debutplate. Når melodier som ”Ta meg tælbasjatt”og ”Trækkspellere´n” kommer, hører jeg hva som bor i dette bandet. Det er tydelig at Espen, Geir Aage, Martin, Aage, Anders og Kim har funnet sin stil.

Om noen uker er Sogns gjester i På dansefot

Gratulerer Sogns!

Kulturstrøm

 • Clive Cussler er død

  Spenningsforfatteren Clive Cussler er død, 88 år gammel. Han er særlig kjent for romanene med tøffingen Dirk Pitt som hovedperson. Bøkene hans har ligget på The New York Times bestselgerlista for fiksjon over 20 ganger. Cussler var også dykker, og mange av bøkene hans har tilknytning til havet.

 • Amerikansk-norsk roman blir film

  Filmrettighetene til romanen «Falle til jorden» er kjøpt av produksjonselskapet Bron Studios. Forfatteren Kate Southwood er oppvokst i Chicago, men har de siste 20 årene bodd i Oslo og har dobbelt statsborgerskap. Ben Affleck vil spille hovedrollen som Paul Graves. Bron Studios står bak storsuksessen «Joker» fra 2019.

  Romanen «Falle til jorden» av Kate Southwood
  Foto: Solum Bokvennen
 • Fjerner jødiske bøker frå pensum

  Ungarn fjerner jødiske forfattarar frå litteraturlister i skulen, skriv SVT, mellom anna nobelprisvinnaren Imre Kertész. Styresmaktene meiner det ikkje ligg antisemetetisme bak avgjersla som har hausta mykje kritikk.