Hopp til innhold

Stenger Oslo Rådhus for «Snømannen»

Et innrykk av 300 statister tar over Oslo rådhus denne helgen for å spille inn en av de største scenene i Hollywood-filmen «Snømannen».

Oslo Rådhus, Snømannen-innspilling

FILMINNSPILLING: Norgeshistoriens største filmproduksjon filmer nå inn scener på Oslo rådhus. Her under en innspilling fredag.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

Som kjent foregår innspillingen av filmen «Snømannen» i Oslo i disse dager, og i dag var innspillingsstedet Oslo rådhus. Der skal de filme i minst to dager.

Med rundt 300 statister, flere politibiler og politimotorsykler, kranbiler og kunstsnø fordelt rundt på Rådhusplassen, ble rådhuset i dag forberedt på filminnspilling.

Produksjonsselskapet Working Title vil ikke si noe om hvilken scene som spilles i Oslo rådhus, men i Jo Nesbøs bok avholdes det en stor fest for magasinet Liberal her.

Oslo Rådhus, Snømannen-innspilling
Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

En av de nye skuespillernavnene som i går ble bekreftet til «Snømannen» var J.K. Simmons, som skal spille Arve Støp. En maktsyk, kvinneglad og ikke spesielt sjarmerende redaktør i magasinet Liberal.

Der dukker Katrine Bratt opp for å forføre Arve Støp. Det er den svenske skuespilleren Rebecca Ferguson som skal spille Bratt, Harry Holes nære kollega.

J.K. Simmons vant i fjor Oscar for beste mannlige birolle i filmen «Whiplash» der han spilte en dirigent med kort lunte.

– Veldig gøy

Rina Mariann Hansen

– GØY: Kulturbyråd i Oslo kommune, Rina Mariann Hansen sier det er veldig gøy å oppleve en stor Hollywoodproduksjon på arbeidsplassen hennes Oslo rådhus.

Foto: Nina Eriksen / NRK

Kulturbyråd i Oslo kommune, Rina Mariann Hansen, forteller at det har skjedd masse på rådhuset i dag, med en rekke filmarbeidere rundt på bygget. Hun syns det er veldig gøy.

– Selvfølgelig er det veldig gøy å oppleve dette. For det første er det veldig morsomt at arbeidsplassen vår, rådhuset i Oslo, går til Hollywood. Men for det andre er at vi i Oslo har lyst til å satse bredere på å bli et innspillingssted for store filmer; og nå viser vi fra Oslo kommune sin side at vi klarer å legge til rette for det, sier hun.

Oslo rådhus, Snømannen-innspilling

GARDEROBE: Flere steder på rådhuset ble gjort tilgjengelige for filminnspillingen. Garderoben ble blant annet omgjort til sminkerom.

Foto: Tips

Blant stedene i Oslo hvor «Snømannen» allerede har blitt spilt inn er Vigelandsparken. Det mener Hansen kan bety mye for byen og landet Norge.

– Det er veldig spennende, for Vigelandsparken er kjent internasjonalt allerede. Bildene som kommer fra Oslo i denne filmen vil bety masse for oss som by, og for Norge som nasjon når det kommer til internasjonal markedsføring, sier hun.

Jakob Oftebro klar

Av skuespillerne som i går ble bekreftet til «Snømannen» dukket Jakob Oftebro opp, sammen mer flere andre skandinaviske skuespillere.

De svenske skuespillerne David Dencik, Sofia Helin, Peter Dalle og Jonas Karlsson skal også spille i det som er norgeshistoriens største filmproduksjon.

Sofia Helin er for mange kjent som politietterforsker Saga Norén i dramaserien «Broen».

Etter Oslo står både Rjukan og Bergen på listen over innspillingssteder for «Snømannen». Planen skal være at produksjonen flytter til Rjukan 1. mars og blir der i ti dager.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.