Stenger Oslo Rådhus for «Snømannen»

Et innrykk av 300 statister tar over Oslo rådhus denne helgen for å spille inn en av de største scenene i Hollywood-filmen «Snømannen».

Oslo Rådhus, Snømannen-innspilling

FILMINNSPILLING: Norgeshistoriens største filmproduksjon filmer nå inn scener på Oslo rådhus. Her under en innspilling fredag.

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

Som kjent foregår innspillingen av filmen «Snømannen» i Oslo i disse dager, og i dag var innspillingsstedet Oslo rådhus. Der skal de filme i minst to dager.

Med rundt 300 statister, flere politibiler og politimotorsykler, kranbiler og kunstsnø fordelt rundt på Rådhusplassen, ble rådhuset i dag forberedt på filminnspilling.

Produksjonsselskapet Working Title vil ikke si noe om hvilken scene som spilles i Oslo rådhus, men i Jo Nesbøs bok avholdes det en stor fest for magasinet Liberal her.

Oslo Rådhus, Snømannen-innspilling
Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

En av de nye skuespillernavnene som i går ble bekreftet til «Snømannen» var J.K. Simmons, som skal spille Arve Støp. En maktsyk, kvinneglad og ikke spesielt sjarmerende redaktør i magasinet Liberal.

Der dukker Katrine Bratt opp for å forføre Arve Støp. Det er den svenske skuespilleren Rebecca Ferguson som skal spille Bratt, Harry Holes nære kollega.

J.K. Simmons vant i fjor Oscar for beste mannlige birolle i filmen «Whiplash» der han spilte en dirigent med kort lunte.

– Veldig gøy

Rina Mariann Hansen

– GØY: Kulturbyråd i Oslo kommune, Rina Mariann Hansen sier det er veldig gøy å oppleve en stor Hollywoodproduksjon på arbeidsplassen hennes Oslo rådhus.

Foto: Nina Eriksen / NRK

Kulturbyråd i Oslo kommune, Rina Mariann Hansen, forteller at det har skjedd masse på rådhuset i dag, med en rekke filmarbeidere rundt på bygget. Hun syns det er veldig gøy.

– Selvfølgelig er det veldig gøy å oppleve dette. For det første er det veldig morsomt at arbeidsplassen vår, rådhuset i Oslo, går til Hollywood. Men for det andre er at vi i Oslo har lyst til å satse bredere på å bli et innspillingssted for store filmer; og nå viser vi fra Oslo kommune sin side at vi klarer å legge til rette for det, sier hun.

Oslo rådhus, Snømannen-innspilling

GARDEROBE: Flere steder på rådhuset ble gjort tilgjengelige for filminnspillingen. Garderoben ble blant annet omgjort til sminkerom.

Foto: Tips

Blant stedene i Oslo hvor «Snømannen» allerede har blitt spilt inn er Vigelandsparken. Det mener Hansen kan bety mye for byen og landet Norge.

– Det er veldig spennende, for Vigelandsparken er kjent internasjonalt allerede. Bildene som kommer fra Oslo i denne filmen vil bety masse for oss som by, og for Norge som nasjon når det kommer til internasjonal markedsføring, sier hun.

Jakob Oftebro klar

Av skuespillerne som i går ble bekreftet til «Snømannen» dukket Jakob Oftebro opp, sammen mer flere andre skandinaviske skuespillere.

De svenske skuespillerne David Dencik, Sofia Helin, Peter Dalle og Jonas Karlsson skal også spille i det som er norgeshistoriens største filmproduksjon.

Sofia Helin er for mange kjent som politietterforsker Saga Norén i dramaserien «Broen».

Etter Oslo står både Rjukan og Bergen på listen over innspillingssteder for «Snømannen». Planen skal være at produksjonen flytter til Rjukan 1. mars og blir der i ti dager.

Kulturstrøm

 • Se Motorpsycho på Månefestivalen

  Få med deg Motorpsycho i storform når de framfører den 11 minutter lange «The Transmutation Of Cosmoctopus Lurker» fra deres plate «Kingdom of Oblivion», som kom ut senere i år. Opptaket er fra helgas musikkfestival i Gamlebyen i Fredrikstad, som fikk besøk av NRK Festivalsommer.

  Motorpsycho med «The Transmutation Of Cosmoctopus Lurker» under Månefestivalen i Fredrikstad.
 • 1 av 5 slutter som sceneteknikere

  19,4 prosent av fast ansatte i selskaper tilknyttet Bransjeforeningen for sceneteknisk produksjon har sluttet siden koronapandemien rammet Norge i mars i fjor.

  Det tilsvarer en av fem i bransjen, og kommer fram i en undersøkelse gjennomført av foreningen, skriver Klassekampen.

  Morten Buvik, som er daglig leder i Lydteamet i Bodø, sier at bedriften hans har mistet fire sceneteknikere av totalt 13 det siste året.

  – Hvis Norge hadde gjenåpnet fullstendig i morgen, hadde hele konsertbransjen hatt et kjempeproblem, sier han.