Hopp til innhold

Stem på tidenes beste Barne-TV-vignett

Nå kan du stemme for ditt hjertebarn i kåringen av tidenes beste Barne-TV-vignett. Vi i NRK.no lover å sende en hel episode av serien som får flest stemmer.

Barne-TV

Tolv vignetter er plukket ut blant alle nominasjonene som kom inn. Hva er din favoritt?

Foto: NRK / NTB Scanpix

Se alle vignettene og stem på din favoritt nederst i artikkelen!

Siden 1960 har programmer for barn og ungdom preget mang en ettermiddag på NRK. Vi i NRK.no vil kåre tidenes beste Barne-TV-vignett, og både Barne-TV-stjerner og oss andre har kommet med nominasjoner.

Vi har fått inn over hundre nominasjoner, og av disse er det 12 som peker seg ut. Nå kan du stemme på din favoritt blant disse 12, i kåringen av tidenes beste vignett.

Preget av 80-tallet

NRKs arkiv inneholder både vignetter og programmer fra hele Barne-TVs 52-årige historie, og vi har gjort et dypdykk for å hente opp de seriene som dere ønsker å se.

Blant alle nominasjonene er det et trend som er meget tydelig, nemlig at vi liker gamle serier. Den store overvekten av serier gikk på 1980- eller tidlig på 1990-tallet, og ingen av seriene hadde premiere på 2000-tallet.

Samtidig er mange av seriene sendt i reprise flere ganger, og de kan derfor ha blitt sett av flere generasjoner TV-tittere.

Barne-TV ble storpolitikk

NRK skifter ut programmene for barn og unge med ujevne mellomrom, og mens noen programmer er glemt nesten med det samme de forsvinner, så kan andre forandringer i sendeskjemaet skape furore blant store og små seere.

I fjor ble det klart at «Jul i Skomakergata» var sendt for siste gang som NRKs julekalender, noe som ledet til mange hissige innlegg på Facebook og diverse diskusjonsfora.

NRKs sendeskjema ble også toppolitikk da «Drømmehagen» ble fjernet fra NRK Supers ettermiddagssendinger. Både Kringkastingsrådet og Ib Thomsen fra Frp ønsket å få sendingene tilbake dit de hørte hjemme.

«Jul i Skomakergata» er for øvrig nominert til NRK.nos kåring, i motsetning til «Drømmehagen» som ingen har ønsket å se igjen.

For barn og ungdom

Selv om kåringen i utgangspunktet spesifiserer at vi ønsker vignetter til barne-TV, så har vi valgt å ta med alle programmer som er rettet mot barn og ungdom. Dermed får dere mulighet til å stemme på blant andre Halvsju og Pelle Parafins Bøljeband.

Vi har også valgt å inkludere både vignetten før hvert program og vignetten før ulike serier som sendes som del av andre program.

De utvalgte vignettene representerer både programmer produsert internt i NRK og programmer som er blitt kjøpt inn fra ulike produsenter.

Velg din favoritt blant videoene og stem den fram nederst i artikkelen. Vi kommer til å legge ut en hel episode av det mest populære programmet på NRK.no.

Video av:

Jul i Skomakergata

Jul i Skomakergata - intro


Brødrene Dal

Brødrene Dal og spektralsteinene - intro

Pelle Parafins Bøljeband og automatspøkelsene
Pelle Parafins Bøljeband og Automatspøkelsene

Portveien 2
Intro til barne-tv-programmet Portveien 2.

Portveien 2 - intro


Kalle Klovn
Kalle klovn - intro

Halvsju
Introen til barne-tv-programmet «Halvsju»

Introen til barne-tv-programmet «Halvsju»


Flukten fra Dyreskogen
Flukta frå Dyreskogen - intro

Huset med det rare i
Huset med det rare i - intro

Fragglene
Fragglene - intro

Pompel og pilt
Pompel og Pilt - intro

Sesam stasjon
Sesam stasjon - intro, orginal versjon

Julevignetten
Barne-TV-jul - intro

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hvilken vignett synes du bør vinne? Er det noen vignetter du savner?

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.