Normal

Stem på Årets spisested langs veien

Gi oss et alternativ til hamburgere, småbiff med pommes frittes og feite sauser. La veikroene servere lokale retter som elgstek, reinkjøtt og fisk tilberedt etter lokale oppskrifter.

Bykjedalstunet
Foto: Handout / Scanpix

Det ønsker Norges Bygdekvinnelag, Landbruks- og matdepartementet, Inovasjon Norge. NHO reiseliv. Norsk Bygdeturisme og gardsmat støtter også kampanjen.

Sammen med Reiseradioen vil disse kåre ” Årets spisested langs veien 2006” i Norge.

Vil ha mer lokal mat

Kjøttkaker
Foto: Truls Løtvedt / Scanpix

Målet med konkurransen er å få flere spisesteder langs veien til å tilby norske råvarer og lokal identitet. Gjestfrihet, estetikk og atmosfære på stedet er faktorer som også spiller inn i vurderingen av spisestedet.

Det skal bli en opplevelse å besøke norske spisesteder langs veien.

I en undersøkelse foretatt av Landbruks- og matdepartementet, svarer en prosent av tyskerne at de kommer til Norge for å spise godt. Samtidig mener 70 prosent at matkultur er viktig for valg av reisemål, forteller landbruksminister Terje Riis Johansen. Norge har mange spennende og interessante retter som vi bør bli flinkere til å servere.

Internasjonale trender går i retning av turisme som ivaretar, forsterker og framhever et steds lokale egenart og som kommer lokalsamfunnet til gode.

Hvilke spisesteder kan delta?

Alle større og mindre spisesteder – også de som ikke kan tilby sine gjester sitteplasser. Både sesong- og helårsåpne spisesteder kan delta. (Konkurransen gjelder ikke spisesteder som som kun tar i mot bordbestilling)

Spisestedet behøver ikke å ligge ved en hovedferdselsåre, og bruk av båt for å komme til spisestedet er like greit som bruk av bil.

NB! Spisesteder inne i større byer er denne gang untatt fra konkurransen.

For å stemme på årets spisested gjør du slik:

Send en SMS med ordet GANEFART (mellomrom) og navnet på spisestedet du stemmer på, hvorfor du anbefaler det og hvor det ligger. Send meldingen til 2252.

 Eller les mer på www.ganefart2006.no .

Kulturstrøm

 • Wolf Alice vant gjev britisk pris

  Det britiske indiebandet var nærmest stumme etter seieren, der de danket ut navn som Noel Gallagher, Arctic Monkeys og Lily Allen, skriver BBC. Ifølge juryen vant bandet Mercury-prisen for sitt eklektiske, forheksende andrealbum «Visions of a Life», som i det norske bransjenettstedet Gaffa ble beskrevet som en modigere og mer ambisiøs utgivelse enn debutplaten. (NTB)

  Wolf Alice
  Foto: Handout / NTB Tema
 • Cher hardt ut mot ABBA-Benny

  Til uken slipper Cher et album med sine versjoner av ABBA-klassikerne, og benytter anledningen til å kritisere Benny Andersson som komponerte bandets låter sammen med Björn Ulvaeus. – Benny tok jentene og brukte dem som instrumenter. Han laget en plass for dem i låtene, og de passet inn på den lille plassen. Men han ga dem ikke rom for å synge som de kanskje hadde villet, lyder det videre fra Cher. Etter å ha medvirket i «Mamma Mia – Here We Go Again»-filmen, sa Cher til The New York Times hun aldri var noen stor ABBA-fan på 70-tallet. (NTB)

  Mamma Mia! Here We Go Again
  Foto: Jonathan Prime / NTB Tema