Stekt uer med "Ratatouille" lasagne
4 personer
800 g uerfilet med skinn, skrapet for skjell
6 lasagneplater, eller 12 wonton pastaflak
1 stor aubergine
1 stor squash, eller 2 litt mindre
2 røde paprika
2 hvitløksfedd
frisk eller tørket timian
4 store plommetomater
2 ss olivenolje
1/2 ts sukker
2 dl matfløte
80 g finrevet parmesan
salt og nykvernet pepper
olivenolje og smør til steking
Kjør tomatene i en hurtigmikser. Sil blandingen over i en kasserolle og la det koke inn til halv mengde. Visp inn olivenolje og smak til med salt, pepper og sukker. Del paprikaene i to, fjern stilk og kjerne. Sett dem under grill med skinnsiden opp. De er ferdige når skinnet er brunt og kjøttet mykt.
Skjær vekk endene på auberginen og squashen. Del dem i to og hver del i 1/2-1 cm tykke skiver. Stek skivene myke og gylne i olivenolje. Tilsett finhakket hvitløk og timian under steking. Krydre med salt og pepper.
Kok pastaplatene "al dente" i rikelig med fosskokende
lettsaltet vann. Ta dem opp og ha dem over i iskaldt vann.
Legg de avkjølte pastaplatene over på et fuktig klede
eller bakepapir. De må ikke ligge oppå hverandre, da klistrer de seg sammen. Kutt lasagne platene i to, ca 10x10 cm.
Smør en ildfast form med olivenolje. Legg på fire pastaplater. Dekk hver plate med aubergine og squash skiver. Legg på en skje tomatsaus og et nytt lag pasta.
Legg på paprika, en skje tomatsaus og det siste laget med pasta.
Kok opp matfløten. Ta kasserollen av varmen og rør inn parmesan. Smak til med kvernet pepper. Fordel parmesansausen over lasagneplatene. Stek dem ved 180 grader i 10 minutter. Skru på overvarme mot
slutten og gratiner ferdig.
Skjær fisken i fire stykker og lag tre snitt i skinnet.
Krydre med salt og pepper. Stek fiskestykkene i panne med
skinnsiden ned, i en blanding av smør og olje. Bruk middels høy varme og stek fisken i ca 5 minutter. Snu og stek ferdig i ca 1 minutt.
Server med lasagne og resten av tomatsausen.
PS. Wontonpasta fåes kjøpt i innvandrerbutikker.