Når høstmørket så smått begynner å senke seg, er det kanskje ekstra viktig å kose seg innendørs med god mat. Hvorfor ikke prøve ut asiatisk mat som faktisk er ganske mye mer enn ferdig saus på glass og kokt ris.
- Her er en oppskrift som både smaker nydelig, er lett å lage, og attpå er veldig sunn, sier Nitimens asiatiske matekspert
.Ikke wok
Han går imidlertid ikke god for bruken av Wok panner på vanlige komfyrer. Wok betyr nemlig varme.
- Vanlige komfyrer klarer ikke å varme pannen godt nok. For best resultat bruk en vanlig stekepanne, sier Lars.
Husk at grønnsakene skal ned i panna etter hvor lang tid de trenger for å bli ferdige, kutt gjerne opp alle ingrediensene før du begynner å steke.
STEKT RIS MED CHILI
3 DL JASMINRIS
4,5 DL VANN
2 SJALOTTLØK
3 HVITLØKSFEDD
1\2 CHILI
2 CM INGEFÆR
3 VÅRLØKER
2 SOYAOLJE
1\2 GULROT
50 GR ERTER
1 EGG
100 GR BØNNESPIRER
4 SS SOYASAUS
1 SS MØRK SOYASAUS
1 SS ØSTERSSAUS
1\2 TS SESAMOLJE
EVT. HVIT PEPPER
KOK RISEN MED VANN TIL ALL VÆSKEN ER FORDAMPET OG RISEN ER FERDIGKOKT.
KUTT TERNINGER AV GULROTEN OG KOK DEM MØRE I LETTSALTET VANN.
FINHAKK LØK,HVITLØK,CHILI,INGEFÆR OG VÅRLØK OG FRES DEM I OLJE I EN STOR PANNE I CA 2 MINUTTER.
TILSETT GULROT ,ERTER OG SAMMENPISKET EGG OG FRES VIDERE TIL EGGET HAR STIVNET.
TILSETT RISEN OG BØNNESPIRENE OG SMAK TIL MED LYS OG MØRK
SOYA, SESAMOLJE, ØSTERSSAUS OG EVT. PEPPER.
RØR GODT OM OG SERVER UMIDDELBART.
Følg med i Nitimen fremover, Lars lover flere spennende retter med ekte asiatisk smak.