Stekt kveite med ristet blomkål, lakserogn og soyasjy
4 pers.
Lag denne hjemme: Kokke-Lises kveite
4 kveitefileter à 180-200 g, skinn- og benfri
1 blomkål
melk
2 ss lys soyasaus
100 g usaltet smør
1 ts reven frisk ingefær
1 hvitløkfedd, finhakket
4 ss lakserogn
1 liten bunt gressløk, finhakket
salt og pepper
smør og olje til steking
Del halve blomkålhodet i små buketter. Kutt resten i små biter, ha det i en kasserolle og tilsett melk til det så vidt dekker blomkålen. La det koke til blomkålen er helt mør. Hell av kokemelken. Ta vare på noe av melken, og kjør blomkålen til en glatt pure i en blender eller med en stavmikser. Hvis den virker veldig tykk kan du spe den med litt av kokemelken. Smak til med salt, og hold pureen varm.
Krydre fiskefiletene med pepper og litt salt. Stek dem i en blanding av smør og olje i en varm stekepanne, ca 3 minutter på hver side avhengig av tykkelsen.
Stek blomkålbukettene gyllne og "al dente" i smør.
Brun 100 g usaltet smør. Tilsett soyasaus, ingefær og hvitløk.
Bland lakserogn og gressløk. Fordel det på fisken og anrett på blomkålpure og stekt blomkål med soyasjy rundt.