Stekt ananas med vanilje- og romsabayonne
Granateple er dekorativt og smaker godt. Foto: Trygve Indrelid/Aftenposten
4 personer
1 ananas
50 g sukker
25 g smør
saften av 1 appelsin
nykvernet sort pepper
Skjær vekk skallet på ananasen og del den i to på langs. Del hver halvdel i fire "båter". Skjær vekk stammen. Brun smøret lett i en stekepanne, og stek ananasstykkene 2 minutter på hver side over middels varme. Dryss over sukkeret, tilsett appelsinsaften og kvern over litt sort pepper. La ananasen surre i 4-5 minutter.
Sabayonne
1 vaniljestang
4 eggeplommer
3 ss sukker
1 1/2 ss sitronsaft
1 1/2 ss brun rom
1 1/2 ss vann
granateple og peppermynte blader til pynt
Pisk eggeplommer, sukker, sitronsaft, vann og rom sammen i en kasserolle. Tilsett frøene fra vaniljestangen og pisk det kaldt i 2 minutter. Sett kasserollen på middels varme og pisk til blandingen blir kremaktig. Pass på så det ikke koker, da vil eggene koagulere.
Anrett desserten, og pynt med for eksempel granateplekjerner og strimlede peppermynteblader.