Steinar Sagen

Steinar Sagen var gjest 15. november 2010.

Steinar Sagen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

STEINAR SAGENS CV

Steinar Sagen ble født i Oslo den 24. februar 1975 som sønn av Erik og Sissel Sagen. Han vokste opp på Røa og Strømmen, før han 5 år gammel flyttet til Holmlia i Oslo sammen med foreldrene da lillebroren Tore ble født. Han gikk på Hallagerbakken barneskole og var aktiv i 1. Holmlia KFUMs speidere sammen med lillebroren. Han gikk på Holmlia ungdomsskole og Nordstrand videregående skole. Han var med på skolerevyene alle tre årene og fikk sjansen til å være med det fjerde året fordi han ikke tok eksamen etter tre år og måtte gå om igjen. Han avtjente verneplikten i Hans Majestet Kongens Garde. Etter det satte han opp studentrevyer og kabareter og jobbet som lærervikar og på SFO på Prinsdal skole. Etter å ha vært innom Norsk Gallup en periode, bestemte han seg for å søke på Westerdals Reklameskole i Oslo. Kompisen Håvard Lilleheie dro han med i NRK-prosjektet ”U”, og sommeren 1999 fikk han sommerjobb i NRK Petre. Han droppet da planene om reklameutdanning.

Mer radio og TV

Etter hvert ble han involvert i programmene ”Holger Nilsens metode”, ”Onkel Happy” og ”P3morgen”. Høsten 2005 var han med i TV-serien ”Singelklubben” på NRK2, sammen med blant andre Bjarte Tjøstheim. Og den påfølgende vinteren var han med i den satiriske komedien ”Fremtiden kommer bakfra” på NRK1. Sammen med Håvard Lilleheie spilte han våren 2006 i showet ”Frustrerte fyrer” på kulturhuset Latter i Oslo. Samme år startet han radioprogrammet ”Radioresepsjonen” sammen med broren Tore og Bjarte Tjøstheim. Programmet fikk Ut-awards-prisen i 2008, og tre år på rad fikk det prisen ”Årets radionavn” under Prix Radio. I tillegg fikk programledergjengen pris for beste programlederteam i år.

Pådro seg vrede

I TV-serien ”Torsdag kveld med Steinar Sagen” våren 2007 pådro han seg mange seeres, og Kringkastingsrådets, vrede da han brente et norsk flagg. I 2007 ga han også ut boka ”100 ting du burde irritere deg over før du dauer”. I høst har ”Radioresepsjonen” flyttet over til fjernsynet, der serien sendes på NRK1 hver onsdag kveld fram til jul.

Steinar Sagen bor på Kampen i Oslo sammen med journalist Jannie Solset, og sammen har de den 5 måneder gamle datteren Elida.

Kulturstrøm

 • Karpe til Jugendfest

  Duoen Karpe er nå bekreftet til neste års Jugendfest. Det skriver Momentium i ei pressemelding. – Karpe er et av de største musikkfenomenene i Norge i moderne tid, og den artisten som desidert flest har ønsket seg til neste års Jugendfest, sier Steffen Kjevik i Momentium.

  Karpe Diem
  Foto: Karpe Diem
 • – Avislesere ofres

  25.000 abonnenter kan miste papiravisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn, skriver Klassekampen. Forslaget innebærer at Postens avisdistribusjon på hverdager blir lyst ut på anbud. Abonnenter bosatt i områder som ligger langt utenfor allfarvei, blir rammet, når posten skal spare en halv milliard kroner i året, ifølge beregninger fra Mediebedriftenes Landsforening. Allerede fra 2020 tar Posten sikte på å halvere antall postdager.

 • Obamas bok sluppet i Norge

  Selvbiografien til Michelle Obama, «Becoming», ble sluppet i Norge klokken 00:01 natt til tirsdag 13.11. Det var blant de første i hele verden, og seks timer før USA, fordi de norske forleggerne forholdt seg til lokal tid, ikke amerikansk. I boka tar den tidligere førstedamen blant annet for seg temaene spontanabort, ekteskapsproblemer og Donald Trump. NRK Bok var til stede på bokslippet i natt .

  Michelle Obama selvbiografi slippes i Oslo