Hopp til innhold

Stefan spiller "Liten fugl"

Snart skal 12 år gamle Stefan Penjin fra Fræna debutere som klaversolist med fullt orkester. Men først, på mandag 21. mai, spiller han "Liten fugl" i UNG Grieg. 

 

Stefan Penjin, deltager i Ung Grieg
Foto: Anne Christine Bratt

Stefan Penjin (12) fra Elnesvågen ved Fræna i Møre og Romsdal har allerede rukket å spille både piano og fele i henholdsvis sju og seks år. Han er like glad i begge instrumentene, og nå står han foran en voksen oppgave på klaveret.

- Jeg skal være solist med Romsdalsorkestret for aller første gang. Vanligvis spiller jeg fele i orkestret, men nå skal jeg være pianosolist i Josef Haydns klaverkonsert i D-dur. 

På fela er det Antonio Vivaldis "Våren" fra "De fire årstider" som drilles akkurat nå. Og på klaveret er går det i Grieg, i tillegg til Haydn. I UNG Grieg spieller Stefan den lette, trippende "Liten fugl", som er det fjerde stykket i  opus 43. 

- Jeg liker Griegs musikk godt, den har så fine melodier, og så er den på en måte norsk, mener Stefan. 

Han spiller også fotball, på Elnesvågens eget lag. Ingen av kameratene på fotball-laget spiller musikk.

- Men de heier på meg alle sammen, forteller Stefan.

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober